Boomverhalen op wereldverteldag

Dinsdag 20 maart is het wereldverteldag en ook dit jaar “overvallen” Almeerse Vertellers basisscholen met hun verhalen. Een bont en kleurrijk gezelgschap van verhalenvertellers is er op uit getrokken en heeft diverse Almeerse basisscholen bezocht met een verhaal. Stad & Natuur en Staatsbosbeheer hebben de verhalenvertellers hierbij gefaciliteerd, met o.a. een chauffeur en lunch,  zodat ze zoveel mogelijk scholen in 1 dag konden bezoeken. O.a. de Lichtboei, Vrije School en Montessorischool in Muziekwijk zijn met een bezoekje vereerd.

V.l.n.r.: Chauffeur Ben van Staatsbosbeheer, verhalenvertellers Truus Warrink, Roel van Rijnsoever, Lilian Windt, Carla Zuure

Op Wereldverteldag (World Storytelling Day) worden wereldwijd door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld. Voor Almere hebben 4 Almeerse Verhalenvertellers ervoor gekozen om op deze dag zoveel mogelijk kinderen een verhaal te vertellen. Ze gebruiken hiervoor het concept ” Vertellers in de aanval”. De groep gaat langs de scholen, stormt binnen, trekt een klasdeur open en vertelt een verhaal van ± 10 minuten. Vaak is alleen de schooldirecteur op de hoogte en weten de leerkrachten en de kinderen dat er “iets” gaat gebeuren. 

De datum 20 maart is niet toevallig gekozen. Het is het begin van de lente en de herfst in respectievelijk het noordelijke en zuidelijke deel van de wereld. De hele wereld is op dezelfde dag met verhalen bezig, vertellend en luisterend. Dit jaar is het thema bomen.