Wandelen

loop, ren, struin, banjer of ga fietsen
14°C

Wandelen in Almere

Ontdek de Almeerse natuur te voet

Stad & Natuur zit op de prachtigste locaties in Almere, van Stadslandgoed de Kemphaan tot Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Op al deze locaties kun je prachtig wandelen. Wij selecteerden alle wandelingen en speurtochten op onze locaties voor je, die geschikt zijn voor iedereen, van jong tot oud. 

Om het je nog makkelijker te maken hebben we onze wandelingen in diverse apps geplaatst, namelijk in Komoot en Routeyou.

Wandelen in Almere: de mooiste routes

Woon je in de omgeving van Almere of wil je hier eens komen wandelen? In deze blog van Samira Salman staan de mooiste natuur wandelroutes op een rij! 

Wandelen op de Kemphaan

Wandelen over Stadslandgoed de Kemphaan verveelt nooit. Het stadslandgoed is het startpunt van verschillende routes. Of je nu 2 of 20 kilometer wil lopen, het landgoed biedt voor elk wat wils. Van een kort rondje langs de apen tot een halve marathon door het Almeerderhout. Trek snel je wandelschoenen aan en kom langs! Klik door voor deze wandelingen. 

Wandel door de Oostvaardersplassen

Ga op ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied vol on-Nederlandse  natuur. Waterplassen, rietvelden en ruige grasvlaktes wisselen elkaar af en zijn een geliefde leef- en verblijfplaats voor tal van bijzondere vogelsoorten. Ook de kuddes edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen zijn niet te missen. Vergeet dus vooral je camera niet! Bekijk onze route-suggestie hier.

Wandel vanaf kinderboerderij Den Uylpark

Even lekker een frisse neus halen? Wat dacht je dan van het Den Uylpark in Almere Stad! Een bezoekje aan de kinderboerderij laat zich goed combineren met een wandeling door het Den Uylpark of het aangrenzende Beatrixpark. Wedden dat je langs plekjes komt die je nog niet eerder had ontdekt? Ontdek het park met onze tips.

Wandel vanaf Kinderboerderij de Beestenbende

Ook bij Kinderboerderij de Beestenbende kun je prima een wandeling door het omliggende Polderpark combineren met een bezoekje aan de Kinderboerderij. Het park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voor komen. De paden zijn geasfalteerd, daardoor is het park ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Bekijk hier de routes.

Wandelen in het Vroege Vogelbos

Ontdek het Vroege Vogelbos, een van de oudste en meest gevarieerde bossen in Almere. Wandel rond de poel, geniet van de bijzondere bomen en wie weet sta je plotseling oog in oog met de schapen die hier een groot deel van het jaar grazen. Door het bos lopen verschillende fiets- en wandelpaden en voor de kinderen is er een leuke speurtocht. Klik hier voor de wandelroutes.

Fietsen door waterrijk Almere

Fiets je liever en hou je van water? Dan is deze fietstocht van bijna 22 kilometer iets voor jou! Je komt langs het Weerwater, het Beatrixpark, het Almeerderstrand en het Kromslootpark, een moerassig gebied. Je vindt deze digitale fietstocht hier: Fietstocht Almere meet water. Wil je meer weten over de wateren waar je langs komt, kijk dan hier