Ga mee op expeditie
13°C

ONTDEK

De bus die de stad en de natuur verbindt

Stad & Natuur heeft sinds juni 2016 een wel heel bijzondere locatie. Waar? Overal in Almere! Deze locatie heeft namelijk wielen: de Stad en Natuur bus. En dat is de meest bijzondere bus die je ooit gezien hebt, zowel van binnen als van buiten. In de bus waan je je in de natuur en aan de buitenkant is een zonnepaneel en zelfs een windmolen bevestigd! Hij rijdt op diesel, maar wel op HVO synthetische diesel. Dat is een dieselsoort die in vergelijking met fossiele diesel schoner verbrandt en duurzamer is. Stad & Natuur heeft de ambitie de bus nog verder te verduurzamen, door hem om te bouwen naar een elektrische bus. Wil je ons daarbij helpen of wil je meer informatie, bekijk dan onze flyer

Bovendien is het de leukste bus, want deze neemt je mee op reis!

Activiteiten

De Stad en Natuur bus wordt regelmatig ingezet bij evenementen op verschillende  locaties in Almere, bijvoorbeeld tijdens het Floriade Festival in Almere Centrum, Festival Poort Sociaal in Almere Poort en het Kidsproof Kinderfeest in Almere Buiten.

Natuureducatie

De Stad en Natuur bus kan door schoolklassen gehuurd worden, zodat je makkelijk van a naar b kunt. Bij een aantal schoollessen per jaar is de Stad en Natuur bus bij de prijs inbegrepen. De bus is ook te huur voor bijzondere activiteiten, zoals de intocht van Sinterklaas op jouw school of teamuitjes. Kijk voor meer informatie over het huren van de bus als school op: www.stadennatuur.nl/inschrijven.

Te huur!

De Stad en Natuur bus is te huur voor het vervoer van onder andere bewoners, groepen, schoolklassen, BSO’s e.d. In deze unieke bus is plek voor 30 personen. Verhuur is altijd inclusief chauffeur, vrije km’s binnen Almere en schoonmaak. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier voor meer informatie en klik hier als je een aanvraag wilt doen!

Bezoekersinfo

Adres

Door heel Almere

Openingstijden

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.

Partners

Stad & Natuur werkt samen met de gemeente Almere, Almere Tours en Collage Almere om de Stad en Natuur bus zoveel mogelijk en zo goed mogelijk te laten rijden.

Veelgestelde vragen

In de bus zijn 30 plekken. Er zijn geen staanplaatsen in de bus.
Ja, dat is zeker mogelijk. Mail naar info@stadennatuur.nl om te vragen naar de mogelijkheden.
Nee, de bus heeft een instap d.m.v. een aantal traptreden. Voor invaliden en mensen die slecht ter been zijn is deze bus helaas niet geschikt.
Stad & Natuur huurt een oude schoolbus van Almere Tours en heeft deze een uniek karakter gegeven. Stad & Natuur wil met deze opzet laten zien dat er behoefte is aan een bus voor de Almeerders en schoolklassen om de stad en de natuur letterlijk met elkaar te verbinden. Dit gebeurt momenteel met een dieselbus, waar een roetfilter in gemonteerd is en die op HVO synthetische diesel rijdt. Stad & Natuur heeft de ambitie de bus nog verder te verduurzamen. Hiervoor zijn we op zoek naar ideeën en sponsoring. Heb je een idee of wil je met ons verder praten over een duurzame bus? Neem dan contact op met info@stadennatuur.nl.
De bus rijdt tegenwoordig op HVO synthetische diesel, ofwel 'Hydrotreated Vegetable Oils'. Dit zijn plantaardige oliën en vetten die behandeld zijn met waterstof. Daardoor ontstaat een synthetische diesel die in vergelijking met fossiele diesel schoner verbrandt en duurzamer is. Zo is er tot 89% minder CO2-uitstoot bij deze synthetische diesel ten opzichte van gewone diesel, wordt er minder fijnstof, roet en NOx uitgestoten en is deze diesel biologisch afbreekbaar.