Kinder- boerderij in Almere Stad
4°C

ONTDEK

Spelen en ontmoeten op de kinderboerderij

Kinderboerderij Den Uylpark is een gezellige kinderboerderij met een grote variatie aan dieren, van pony tot kip! Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en de kinderen lekker kunnen spelen. Ze kunnen met een kruiwagen en bezem over het erf rommelen en met de dieren knuffelen. Ook is er een speeltuintje aanwezig. Er worden op de kinderboerderij ook verse eitjes verkocht.

De dieren

Kune Kune varkens, pony’s, kippen, konijnen, cavia’s, ratten, duiven, geiten, schapen en parkieten wonen allemaal op deze kinderboerderij. Overdag zijn de dieren lekker buiten in de verschillende weides. Je mag op veel plekken tussen de dieren lopen en in de knuffelhoek kun je de konijnen aaien. ’s Avonds gaan een deel van de dieren weer op stal in de bijzondere houten kubus.  

Activiteiten

Er is altijd wat te doen op de kinderboerderij. Kom dieren knuffelen of in de speeltuin spelen. Samen kun je ook de speurtocht Varken Vinny Verkent doen. Deze speurtocht loopt over het terrein van de kinderboerderij en door het Den Uylpark heen. In het voorjaar wordt er een lentefeest georganiseerd waar oa de schapen worden geschoren. Voor kleine kinderen worden er regelmatig ponyritjes georganiseerd en één keer per maand is er een knutselmiddag.  

Natuureducatie

Schoolklassen in Almere kunnen op Kinderboerderij Den Uylpark mee doen aan het educatief programma. Daarnaast zijn onderhouden een aantal klassen van basisschool de Lichtboei een moestuin op het terrein. Kijk voor meer informatie over het educatief programma op www.stadennatuur.nl/inschrijven. BSO's en andere groepen welkom na reservering.

Architectuur

Het gebouw van Kinderboerderij den Uylpark is in 2008 in gebruik genomen. Deze bijzondere houten kubus is ontworpen door het Almeerse Architectenbureau 70F Architecture. Het ontwerp werd genomineerd voor het World Architecture Festival van 2008, maar helaas is de prijs niet mee terug gekomen naar Almere. 

Vrijwilligerswerk of stage

De beheerder wordt op de kinderboerderij bijgestaan door vrijwilligers en stagiaires. Zij  helpen met het onderhouden van het terrein, het verzorgen van de dieren, het uitmesten van de hokken en zij zijn gastheren/vrouwen en helpen bezoekers. Wil je ook stage lopen of vrijwilligerswerk doen? Klik dan hier voor vrijwilligerswerk en hier voor stage.

 

HET LAATSTE NIEUWS

Kinderboerderij den Uylpark gesloten op zondag 28 november
26 november 2021 - Kinderboerderij den Uylpark zal op zondag 28 november gesloten zijn ivm de nieuwe coronamaatregelen.
Kinderboerderij vrijdag 19 november gesloten
18 november 2021 - Vrijdag 19 november is de Kinderboerderij een dagje gesloten. Excuses voor het eventuele ongemak.
Ruim 800 euro via statiegeldactie ingezameld
6 oktober 2021 - Klanten van supermarkt Plus van Ommen uit Muziekwijk hebben ruim 800 euro ingezameld voor de kinderboerderij via een statiegeldactie.
Jeugdvrijwilligers Den Uylpark ontvangen groene medaille
6 oktober 2021 - De jeugdvrijwilligers van kinderboerderij Den Uylpark ontvingen zondag een groene medaille als dank voor hun inzet.
Lions Almere overhandigt cheque voor konijnenvilla
23 juni 2021 - Het Den Uylpark is momenteel bezig met een crowdfundingsactie voor een konijnenverblijf. Lions Club Almere Host doneert € 200,00 voor dit doel.

Like Den Uylpark op

Het gebied

Een park midden in de stad

Het Den Uylpark is een klein gezellig park vernoemd naar oud-premier Joop den Uyl. Via doorgangen onder het spoor is het park direct verbonden met het grotere Beatrixpark. In het Den Uylpark vind je onder andere een verfplantenakker die Stad & Natuur heeft aangelegd. De planten worden gebruikt voor het verven van de wol van de Almeerse Wolunie. IVN Almere onderhoudt deze akker. Ontdek het Den Uylpark met de speurtocht Varken Vinny Verkent. Je maakt hierbij kennis met de dieren van de kinderboerderij en de paden en dieren in het Den Uylpark. Koop de speurtocht in de webshop of op de kinderboerderij. De speurtocht kun je alleen doen tijdens openingstijden van de kinderboerderij.

Bezoekersinfo

Adres

Heerenveenpad 43
1324 CB Almere

Navigatieadres: Amsterdamweg 1
(Spotlight) om te parkeren

Kom met de AllGobus!

Openingstijden

Op maandag gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 - 16.30 uur en in het weekend van 14.00 - 16.30 uur

Schoolklassen, bso's en andere groepen welkom na reservering. 

DE PARTNERS

Stad & Natuur werkt bij de Kinderboerderij samen met IVN Almere, Jinc en De Schoor. ICT wordt verzorgd door Ultimum.
Op de kinderboerderij werken we samen met Dierenkliniek Blommaart uit Almere Buiten voor de zorg over onze kleine gezelschapsdieren en vogels.  

Veelgestelde vragen

Met de fiets De kinderboerderij is te bereiken via het Tsjaikowskypad, dat vanuit Muziekwijk naar het Stadscentrum leidt. Wanneer je evenwijdig aan de spoorlijn tussen station Almere Muziekwijk en station Almere Centrum fietst, dan neem je het Den Uylpad en kom je vanzelf langs de dierenweide. Openbaar vervoer/te voet Vanaf zowel station Muziekwijk als station Almere Centrum is het ongeveer 10 minuten lopen. Volg het Componistenpad of de Dokkumlaan en sla dan af naar het Den Uylpad. Met de auto De kinderboerderij bevindt zich aan de rand van Stedenwijk-Noord, waar een blauwe zone geldt. Parkeren kan het best bij partycentrum Spot Light, Amsterdamweg 1. Deze is bereikbaar via de Stedendreef. Loop vanaf het parkeerterrein het bruggetje over, dan kun je de kinderboerderij al zien liggen. Ook bij het Zwembad Almere Stad, Johann Sebastiaan Bachweg 3, kan geparkeerd worden, loop vanaf het zwembad onder het fietstunneltje door het park in, je ziet de kinderboerderij na het tunneltje liggen.
Op Kinderboerderij den Uylpark kunnen we zorgen voor het herplaatsen van dieren. Bel naar de kinderboerderij voor meer informatie. Het herplaatsen van het dier kost €20,00.
Nee, voor alle dieren geldt dat zij speciaal voer krijgen dat qua samenstelling en hoeveelheid precies is afgestemd. Wanneer de dieren extra gevoerd worden, worden ze al snel te dik of krijgen ze spijsverteringsproblemen. Drachtige dieren krijgen bovendien vaak te grote jongen, wat leidt tot problemen bij de bevalling. En als bezoekers ze voeren, worden ze vaak opdringerig omdat ze dat dan van alle bezoekers verwachten.
Honden zijn niet toegestaan op de Kinderboerderij.
Op maandag gesloten, op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00-16.30 uur. Zaterdag en zondag van 14.00-16.30 uur.
Op de kinderboerderij kun je met verschillende soorten dieren in contact komen, zoals varkens, schapen, geiten, konijnen, enzovoort. Ook is er een aantal activiteiten per jaar, waaronder verschillende workshops, ponyritjes en het Lentefeest. De activiteiten worden op deze website, via onze facebookpagina en in de lokale media onder de aandacht gebracht.
Ja. Tijdens evenementen is de toegang ook gratis maar wordt voor een aantal workshops en activiteiten een kleine bijdrage gevraagd.
Voor andere vragen over de kinderboerderij, stuur een email naar info@stadennatuur.nl of bel 036-5475050