Kinder- boerderij in Almere Stad
15°C

ONTDEK

Spelen en ontmoeten op de kinderboerderij

Kinderboerderij Den Uylpark is een gezellige kinderboerderij met een grote variatie aan dieren, van pony tot kip! Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en de kinderen lekker kunnen spelen. Ze kunnen met een kruiwagen en bezem over het erf rommelen, spelen in het speeltuintje en leren over de dieren.

De dieren

Bij kinderboerderij Den Uylpark vind je veel vrschillende dieren. We hebben Kunekune-varkens, pony’s, kippen, konijnen, cavia’s, ratten, geiten, schapen en parkieten. Kom jij binnenkort kennis maken met de boerderijdieren?

Activiteiten

Er is altijd wat te doen op de kinderboerderij. In het voorjaar wordt er een lentefeest georganiseerd waar o.a. de schapen worden geschoren. In het najaar is er een Dierendagfeest waarbij we de dieren in een zonnetje zetten. Je vindt de activiteiten in de activiteitenkalender. 

Natuureducatie

Schoolklassen in Almere kunnen op Kinderboerderij Den Uylpark meedoen aan het educatief programma. Kijk voor meer informatie over het educatief programma op www.stadennatuur.nl/inschrijven. BSO's en andere groepen zijn welkom na reservering. Bel hiervoor naar het kantoor van Stad & Natuur op 036 5475050.

Architectuur

Het gebouw van Kinderboerderij den Uylpark is in 2008 in gebruik genomen. Deze bijzondere houten kubus is ontworpen door het Almeerse Architectenbureau 70F Architecture. Het ontwerp werd genomineerd voor het World Architecture Festival van 2008, maar helaas is de prijs niet mee terug gekomen naar Almere. 

Vrijwilligerswerk of stage

Op Kinderboerderij de Den Uylpark is een grote groep vrijwilligers en stagiairs actief. Zij ondersteunen bij het openstellen van de kinderboerderij, het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken, het organiseren en begeleiden van de activiteiten en natuurlijk helpen zij met het onderhouden van de stallen en hokken. Er is genoeg te doen! Wil je ook actief zijn op de kinderboerderij? Klik dan hier voor vrijwilligerswerk en hier voor stage.

 

Dierenwelzijn

Op onze kinderboerderij staat het dierenwelzijn in hoog aanzien. Alle groepsdieren worden op onze boerderijen met minimaal één soortgenoot samengehouden. Wanneer een dier overlijdt gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een nieuw vriendje. Bij het houden van dieren wordt er rekening mee gehouden dat dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dieren worden niet verkocht vanwege hun leeftijd, dieren mogen oud worden op de kinderboerderij. We dragen daarnaast bij aan landelijke fokprogramma's. Bij temperaturen boven de 30 graden sluiten wij onze kinderboerderijen om hittestress bij de dieren te voorkomen. Op deze manier blijven de dieren rustiger en kunnen ze een schaduwrijk plekje zoeken.

Het gebied

Een park midden in de stad

Het Den Uylpark is een klein, gezellig park, vernoemd naar oud-premier Joop den Uyl. Via doorgangen onder het spoor is het park direct verbonden met het grotere Beatrixpark. In het Den Uylpark vind je onder andere een verfplantenakker die Stad & Natuur heeft aangelegd. De planten worden gebruikt voor het verven van de wol van de Almeerse Wolunie. IVN Almere onderhoudt deze akker. 

Bezoekersinfo

Adres

Heerenveenpad 43
1324 CB Almere

Navigatieadres: Amsterdamweg 1
(Spotlight) om te parkeren

Kom met de AllGobus!

Openingstijden

Op maandag gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 - 16.30 uur en in het weekend van 14.00 - 16.30 uur
Schoolklassen, bso's en andere groepen welkom na reservering. 

Let op: 
Bij temperaturen boven de 30 graden sluiten wij vanwege dierenwelzijn. Bij temperaturen boven de 26 graden zijn onze weides en verblijven niet toegankelijk. 

Afwijkende openingstijden communiceren wij via onze facebookpagina en Google maps van kinderboerderij Den Uylpark. 

 

Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang tot de kinderboerderij onder begeleiding van volwassene. 

PARTNERS

Stad & Natuur werkt bij de Kinderboerderij samen met IVN Almere, Jinc en De Schoor. ICT wordt verzorgd door Ultimum.
Op de kinderboerderij werken we samen met Dierenkliniek Blommaart uit Almere Buiten voor de zorg over onze kleine gezelschapsdieren en vogels.  

Veelgestelde vragen

Met de fiets: De kinderboerderij is te bereiken via het Tsjaikowskypad, dat vanuit Muziekwijk naar het Stadscentrum leidt. Wanneer je evenwijdig aan de spoorlijn tussen station Almere Muziekwijk en station Almere Centrum fietst, dan neem je het Den Uylpad en kom je vanzelf langs de dierenweide. Openbaar vervoer/te voet: Vanaf zowel station Muziekwijk als station Almere Centrum is het ongeveer 10 minuten lopen. Volg het Componistenpad of de Dokkumlaan en sla dan af naar het Den Uylpad. Met de auto: De kinderboerderij bevindt zich aan de rand van Stedenwijk-Noord, waar een blauwe zone geldt. Parkeren kan het best bij partycentrum Spot Light, Amsterdamweg 1. Deze is bereikbaar via de Stedendreef. Loop vanaf het parkeerterrein het bruggetje over, dan kun je de kinderboerderij al zien liggen. Ook bij het Zwembad Almere Stad, Johann Sebastiaan Bachweg 3, kan geparkeerd worden. Loop vanaf het zwembad onder het fietstunneltje door het park in, dan zie je de kinderboerderij na het tunneltje liggen.
Op Kinderboerderij den Uylpark nemen wij geen dieren meer aan voor herplaatsing. Hiervoor kun je terecht bij het dierenasiel Almere.
Nee, voor alle dieren geldt dat zij speciaal voer krijgen dat qua samenstelling en hoeveelheid precies op het dier is afgestemd. Wanneer de dieren extra gevoerd worden, worden ze al snel te dik of krijgen ze spijsverteringsproblemen. Drachtige dieren krijgen bovendien vaak te grote jongen, wat leidt tot problemen bij de bevalling. En als bezoekers ze voeren, worden ze vaak opdringerig omdat ze dat dan van alle bezoekers verwachten.
Honden zijn helaas niet toegestaan op de kinderboerderij. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor herkenbare hulphonden.
Op maandag gesloten, op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00-16.30 uur. Zaterdag en zondag van 14.00-16.30 uur.
Op de kinderboerderij kun je met verschillende soorten dieren in contact komen, zoals varkens, schapen, geiten, konijnen, enzovoort. Ook is er een aantal activiteiten per jaar, waaronder verschillende workshops, ponyritjes en het Lentefeest. De activiteiten worden op deze website, via onze Facebookpagina en in de lokale media onder de aandacht gebracht.
Ja. Tijdens evenementen is de toegang ook gratis maar wordt voor een aantal workshops en activiteiten een kleine bijdrage gevraagd.
Voor andere vragen over de kinderboerderij, stuur een e-mail naar info@stadennatuur.nl of bel 036-5475050