Kinder- boerderij in Almere Buiten
14°C

ONTDEK

Dieren ontmoeten bij Kinderboerderij de Beestenbende

Sinds 1 januari 2014 is Kinderboerderij de Beestenbende in de Bouwmeesterbuurt in beheer bij Stad & Natuur. De Beestenbende bestaat al sinds 1991 en is een geschenk geweest van het bedrijf Beiersdorf aan Almere Buiten. Al vele jaren is de Kinderboerderij een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en een plek waar kinderen lekker kunnen spelen en over dieren kunnen leren. Komende jaren gaat Stad & Natuur zich inzetten om in samenwerking met verschillende partners, buurtbewoners en belanghebbenden de kinderboerderij door te ontwikkelen.

De dieren

Bij Kinderboerderij de Beestenbende vind je veel verschillende dieren. We hebben varkens, pony's, ezels, schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, volièrevogels en katten. Kinderboerderij Den Uylpark is een gezellige kinderboerderij met een grote variatie aan dieren, van pony tot kip! Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en de kinderen lekker kunnen spelen. 

Activiteiten

Jaarlijks wordt er een lentefeest georganiseerd in mei en vieren we dierendag rond 4 oktober. Regelmatig zijn er ook leuke workshops op de kinderboerderij. Check daarvoor de agenda bovenaan deze pagina!

 

Natuureducatie

Schoolklassen zijn op Kinderboerderij de Beestenbende welkom voor het educatieve programma van Stad & Natuur Almere. Klik hier voor het complete educatieve programma en zie hoe jouw klas de kinderboerderij kan ontdekken! BSO's en andere groepen zijn welkom na reservering. Bel hiervoor naar het kantoor van Stad & Natuur op 036 5475050.

Vrijwilligerswerk of stage

Op Kinderboerderij de Beestenbende is een grote groep vrijwilligers en stagiairs actief. Zij ondersteunen bij het openstellen van de kinderboerderij, het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken, het organiseren en begeleiden van de activiteiten en natuurlijk helpen zij met het onderhouden van de stallen en hokken. Er is genoeg te doen! Wil je ook actief zijn op de kinderboerderij? Klik dan hier voor vrijwilligerswerk en hier voor stage.

Dierenwelzijn

Op onze kinderboerderij staat het dierenwelzijn in hoog aanzien. Alle groepsdieren worden op onze boerderijen met minimaal één soortgenoot samengehouden. Wanneer een dier overlijdt gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een nieuw vriendje. Bij het houden van dieren wordt er rekening mee gehouden dat dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dieren worden niet verkocht vanwege hun leeftijd, dieren mogen oud worden op de kinderboerderij. We dragen daarnaast bij aan landelijke fokprogramma's. Bij temperaturen boven de 30 graden sluiten wij onze kinderboerderijen om hittestress bij de dieren te voorkomen. Op deze manier blijven de dieren rustiger en kunnen ze een schaduwrijk plekje zoeken.

HET GEBIED

Kinderboerderij de Beestenbende ligt in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten.

Om precies te zijn in het Polderpark tussen de Bouwmeesterbuurt en de Landgoederenbuurt. In 1983 werd begonnen met de aanleg van het Polderpark. Het park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voorkomen: bosvlakken, het polderlandschap en de openheid van de polder. Dat zie je terug in de langgerekte ruimtes, bomen in rijen, gras en sloten, riet en moerasvegetatie. Het park zorgt samen met het Molenbuurtpark en de Bosrand voor een groene verbinding met de Oostvaardersplassen. De paden zijn geasfalteerd, daardoor is het park ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De Kinderboerderij vormt een centrale ontmoetingsplek in dit park.

Bezoekersinfo

Adres

M.J. Granpré Molièrestraat 1

1333 KB Almere

Kom met de Allgobus!

 

Openingstijden

Op maandag gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.30 uur en in het weekend van 14.00 - 16.30 uur.
Schoolklassen, bso's en andere groepen welkom na reservering. 

Let op:
Bij temperaturen boven de 30 graden sluiten wij vanwege dierenwelzijn. Bij temperaturen vanaf 26 graden zijn onze weides en verblijven niet toegankelijk. 

Afwijkingen van de reguliere openingstijden communiceren wij via de facebookpagina van de Beestenbende en google maps. 

 

Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang tot de kinderboerderij onder begeleiding van volwassene. 

 

PARTNERS

Regelmatig lopen leerlingen van Aeres stage op Kinderboerderij de Beestenbende. Daarnaast werkt Stad & Natuur samen met de Schoor; onder andere met de Beestenbendeclub. Op de kinderboerderij werken we samen met Dierenkliniek Blommaart uit Almere Buiten voor de zorg voor onze kleine gezelschapsdieren en vogels. De ICT wordt verzorgd door Ultimum.

VEELGESTELDE VRAGEN

Nee, voor alle dieren geldt dat zij speciaal voer krijgen dat qua samenstelling en hoeveelheid precies op het dier is afgestemd. Wanneer de dieren extra gevoerd worden, worden ze al snel te dik of krijgen ze spijsverteringsproblemen. Drachtige dieren krijgen bovendien vaak te grote jongen, wat leidt tot problemen bij de bevalling. En als bezoekers ze voeren, worden ze vaak opdringerig omdat ze dat dan van alle bezoekers verwachten.
Honden zijn helaas niet toegestaan op de kinderboerderij. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor herkenbare hulphonden.
De kinderboerderij is dagelijks geopend van 10.00-16.30 uur. Op maandag zijn we gesloten. In het weekend is de Beestenbende geopend van 14.00-16.30 uur.
Op de kinderboerderij kun je met verschillende soorten dieren in contact komen. Zoals varkens, schapen, geiten, konijnen, pony’s, enz. Ook organiseert Stad & Natuur elk jaar een aantal activiteiten op de Beestenbende. Deze worden op onze website en in de lokale media onder de aandacht gebracht.
Ja, je kunt de kinderboerderij gratis bezoeken. Bij de uitgang van het erf staat een giftenbus waar je vrijblijvend een donatie in kunt doen.
Op Kinderboerderij de Beestenbende nemen wij geen dieren meer aan voor herplaatsing. Hiervoor kun je terecht bij het dierenasiel Almere.
Voor andere vragen over de kinderboerderij kun je een mailtje sturen naar info@stadennatuur.nl. Of bel met 036-5475050.