Kinder- boerderij in Almere Buiten
21°C

ONTDEK

Dieren knuffelen bij Kinderboerderij de Beestenbende

Sinds 1 januari 2014 is Kinderboerderij de Beestenbende in de Bouwmeesterbuurt in beheer bij Stad & Natuur. De Beestenbende bestaat al sinds 1991 en is een geschenk geweest van het bedrijf Beiersdorf aan Almere Buiten. Al vele jaren is de Kinderboerderij een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en een plek waar kinderen lekker kunnen spelen en met de dieren kunnen knuffelen. Komende jaren gaat Stad & Natuur zich inzetten om in samenwerking met verschillende partners, buurtbewoners en belanghebbenden de kinderboerderij door te ontwikkelen.

De dieren

Bij Kinderboerderij de Beestenbende vind je veel verschillende dieren. We hebben varkens, pony's, een ezel, schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, volièrevogels en katten. Kom jij binnenkort kennis maken met de boerderijdieren?

Activiteiten

Jaarlijks wordt er een lentefeest georganiseerd in mei en vieren we dierendag rond 4 oktober. Regelmatig zijn er ook leuke workshops op de kinderboerderij, check daarvoor de agenda bovenaan deze pagina!

 

Natuureducatie

Schoolklassen zijn op Kinderboerderij de Beestenbende welkom voor het educatieve programma van Stad & Natuur Almere. Klik hier voor het complete educatieve programma en zie hoe jouw klas de kinderboerderij kan ontdekken! BSO's en andere groepen welkom na reservering. 

Vrijwilligerswerk of stage

Op Kinderboerderij de Beestenbende is een grote groep vrijwilligers en stagiaires actief. Zij ondersteunen bij het openstellen van de kinderboerderij, het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken, het organiseren en begeleiden van de activiteiten en natuurlijk helpen zij met het onderhouden van de stallen en hokken. Er is genoeg te doen! Wil je ook actief zijn op de kinderboerderij? Klik dan hier voor vrijwilligerswerk en hier voor stage.

HET LAATSTE NIEUWS

Kinderboerderij gesloten vanaf 14.00 uur ivm hitte
17 juni 2022 - Omdat het vanmiddag (vrijdag 17 juni) warmer wordt dan 30 graden hebben we besloten de kinderboerderij te sluiten vanaf 14.00 uur.
Kinderboerderij donderdagmiddag 20 januari gesloten
20 januari 2022 - Donderdagmiddag 20 januari is de Kinderboerderij gesloten vanaf 12.30 uur. Vrijdag zijn we weer normaal geopend van 10.00-16.30 uur. Excuses voor het ongemak.
Kinderboerderij toch geopend!
20 december 2021 - Goed nieuws! De kinderboerderijen mogen toch geopend zijn in deze lockdown. Uiteraard met de geldende maatregelen. Kom je langs?
Kinderboerderij de Beestenbende gesloten vanaf 19 december
18 december 2021 - Kinderboerderij de Beestenbende sluit de deuren vanaf zondag 19 december ivm de nieuw aangekondigde lockdown. De sluiting geldt in ieder geval t/m 14 januari. 
Kinderboerderij de Beestenbende gesloten op zondag 28 november
26 november 2021 - Kinderboerderij de Beestenbende is gesloten op zondag 28 november ivm de nieuwe coronamaatregelen.

Like De Beestenbende

HET GEBIED

Kinderboerderij de Beestenbende ligt in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten.

Om precies te zijn in het Polderpark tussen de Bouwmeesterbuurt en de Landgoederenbuurt. In 1983 werd begonnen met de aanleg van het Polderpark. Het park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voor komen: bosvlakken, het polderlandschap en de openheid van de polder. Dat zie je terug in de langgerekte ruimtes, bomen in rijen, gras en sloten, riet en moerasvegetatie. Het park zorgt samen met het Molenbuurtpark en de Bosrand voor een groene verbinding met de Oostvaardersplassen. De paden zijn geasfalteerd, daardoor is het park ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De Kinderboerderij vormt een centrale ontmoetingsplek in dit park.

Bezoekersinfo

Adres

M.J. Granpré Molièrestraat 1

1333 KB Almere

Kom met de Allgobus!

 

Openingstijden

Op maandag gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.30 uur en in het weekend van 14.00 - 16.30 uur.
Schoolklassen, bso's en andere groepen welkom na reservering. 

PARTNERS

Regelmatig lopen leerlingen van het Aeres stage op de Kinderboerderij de Beestenbende. Daarnaast werkt Stad & Natuur samen met de Schoor onder andere met de Beestenbendeclub. Op dinsdagen en donderdagen is Zorg la Fleur aanwezig. Zij helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren op de kinderboerderij. ICT wordt verzorgd door Ultimum.
Op de kinderboerderij werken we samen met Dierenkliniek Blommaart uit Almere Buiten voor de zorg over onze kleine gezelschapsdieren en vogels.  

VEELGESTELDE VRAGEN

Op de kinderboerderij is speciaal voer te koop om aan de dieren te geven. De medewerker vertelt je hierbij welk voer goed is voor een dier en welk voer niet. Daarnaast kan de medewerker zo in de gaten houden dat de dieren niet te veel voedsel binnen krijgen. Wanneer de dieren extra gevoerd worden, worden ze al snel te dik of krijgen ze spijsverteringsproblemen. Zelf meegebracht voedsel mag niet aan de dieren worden gevoerd.
De honden mogen niet bij de dieren omdat de dieren daar snel gestrest van kunnen raken. Alleen puppy's die gesocialiseerd worden, zijn na toestemming van de medewerker(s) welkom.
Dagelijks geopend van 10.00-16.30 uur. Op maandag gesloten. In het weekend is Kinderboerderij de Beestenbende geopend van 14.00-16.30 uur.
Op de Kinderboerderij kun je met verschillende soorten dieren in contact komen. Zoals varkens, schapen, geiten, konijnen, pony’s, enz. Ook wordt er per jaar een aantal activiteiten georganiseerd door Stad & Natuur Almere. Deze worden op onze website en in de lokale media onder de aandacht gebracht.
Ja, je kunt de Kinderboerderij gratis bezoeken. Bij de uitgang van het erf staat een giftenbus waar je vrijblijvend een donatie in kunt doen.
Op Kinderboerderij de Beestenbende kunnen we zorgen voor het herplaatsen van dieren. Bel naar de kinderboerderij voor meer informatie. Het herplaatsen van het dier kost €20,00.
Voor andere vragen over de Kinderboerderij, stuur een email naar info@stadennatuur.nl of bel met 036-5475050.