Kinder- boerderij in Almere Buiten
17°C

ONTDEK

Dieren knuffelen bij Kinderboerderij de Beestenbende

Sinds 1 januari 2014 is Kinderboerderij de Beestenbende in de Bouwmeesterbuurt in beheer bij Stad & Natuur. De Beestenbende bestaat al sinds 1991 en is een geschenk geweest van het bedrijf Beiersdorf aan Almere Buiten. Al vele jaren is de Kinderboerderij een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en een plek waar kinderen lekker kunnen spelen en met de dieren kunnen knuffelen. Komende jaren gaat Stad & Natuur zich inzetten om in samenwerking met verschillende partners, buurtbewoners en belanghebbenden de kinderboerderij door te ontwikkelen.

De dieren

Bij Kinderboerderij de Beestenbende vind je veel verschillende dieren. We hebben varkens, pony's, ezels, schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, volièrevogels en katten. Kom jij binnenkort kennis maken met de boerderijdieren?

Activiteiten

Jaarlijks wordt er een lentefeest georganiseerd in mei en vieren we dierendag rond 4 oktober. Regelmatig zijn er ook leuke workshops op de kinderboerderij. Check daarvoor de agenda bovenaan deze pagina!

 

Natuureducatie

Schoolklassen zijn op Kinderboerderij de Beestenbende welkom voor het educatieve programma van Stad & Natuur Almere. Klik hier voor het complete educatieve programma en zie hoe jouw klas de kinderboerderij kan ontdekken! BSO's en andere groepen zijn welkom na reservering. 

Vrijwilligerswerk of stage

Op Kinderboerderij de Beestenbende is een grote groep vrijwilligers en stagiairs actief. Zij ondersteunen bij het openstellen van de kinderboerderij, het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken, het organiseren en begeleiden van de activiteiten en natuurlijk helpen zij met het onderhouden van de stallen en hokken. Er is genoeg te doen! Wil je ook actief zijn op de kinderboerderij? Klik dan hier voor vrijwilligerswerk en hier voor stage.

Dierenwelzijn

Op onze kinderboerderij staat het dierenwelzijn in hoog aanzien. Alle groepsdieren worden op onze boerderijen met minimaal één soortgenoot samengehouden. Wanneer een dier overlijdt gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een nieuw vriendje. Bij het houden van dieren wordt er rekening mee gehouden dat dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dieren worden niet verkocht vanwege hun leeftijd, dieren mogen oud worden op de kinderboerderij. We dragen daarnaast bij aan landelijke fokprogramma's. Bij temperaturen boven de 30 graden sluiten wij onze kinderboerderijen om hittestress bij de dieren te voorkomen. Op deze manier blijven de dieren rustiger en kunnen ze een schaduwrijk plekje zoeken.

HET GEBIED

Kinderboerderij de Beestenbende ligt in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten.

Om precies te zijn in het Polderpark tussen de Bouwmeesterbuurt en de Landgoederenbuurt. In 1983 werd begonnen met de aanleg van het Polderpark. Het park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voorkomen: bosvlakken, het polderlandschap en de openheid van de polder. Dat zie je terug in de langgerekte ruimtes, bomen in rijen, gras en sloten, riet en moerasvegetatie. Het park zorgt samen met het Molenbuurtpark en de Bosrand voor een groene verbinding met de Oostvaardersplassen. De paden zijn geasfalteerd, daardoor is het park ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De Kinderboerderij vormt een centrale ontmoetingsplek in dit park.

Bezoekersinfo

Adres

M.J. Granpré Molièrestraat 1

1333 KB Almere

Kom met de Allgobus!

 

Openingstijden

Op maandag gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.30 uur en in het weekend van 14.00 - 16.30 uur.
Schoolklassen, bso's en andere groepen welkom na reservering. 

Let op:
Bij temperaturen boven de 30 graden sluiten wij vanwege dierenwelzijn. Bij temperaturen vanaf 26 graden zijn onze weides en verblijven niet toegankelijk. 

Afwijkingen van de reguliere openingstijden communiceren wij via de facebookpagina van de Beestenbende en google maps. 

PARTNERS

Regelmatig lopen leerlingen van Aeres stage op Kinderboerderij de Beestenbende. Daarnaast werkt Stad & Natuur samen met de Schoor; onder andere met de Beestenbendeclub. Op de kinderboerderij werken we samen met Dierenkliniek Blommaart uit Almere Buiten voor de zorg voor onze kleine gezelschapsdieren en vogels. De ICT wordt verzorgd door Ultimum.

VEELGESTELDE VRAGEN

Op de kinderboerderij is speciaal voer te koop om aan de dieren te geven. De medewerker vertelt je hierbij welk voer goed is voor een dier en welk voer niet. Daarnaast kan de medewerker zo in de gaten houden dat de dieren niet te veel voedsel binnenkrijgen. Wanneer de dieren extra gevoerd worden, worden ze al snel te dik of krijgen ze spijsverteringsproblemen. Zelf meegebracht voedsel mag niet aan de dieren worden gevoerd.
De dieren op de kinderboerderij kunnen snel gestrest raken van honden. Daarom mogen honden niet bij de dieren komen. Alleen puppy's die gesocialiseerd worden, zijn na toestemming van de medewerker(s) welkom.
De kinderboerderij is dagelijks geopend van 10.00-16.30 uur. Op maandag zijn we gesloten. In het weekend is de Beestenbende geopend van 14.00-16.30 uur.
Op de kinderboerderij kun je met verschillende soorten dieren in contact komen. Zoals varkens, schapen, geiten, konijnen, pony’s, enz. Ook organiseert Stad & Natuur elk jaar een aantal activiteiten op de Beestenbende. Deze worden op onze website en in de lokale media onder de aandacht gebracht.
Ja, je kunt de kinderboerderij gratis bezoeken. Bij de uitgang van het erf staat een giftenbus waar je vrijblijvend een donatie in kunt doen.
Op Kinderboerderij de Beestenbende kunnen we zorgen voor het herplaatsen van dieren. Bel naar de kinderboerderij voor meer informatie.
Voor andere vragen over de kinderboerderij kun je een mailtje sturen naar info@stadennatuur.nl. Of bel met 036-5475050.