Nieuws

VOOR EEN GROENE EN GEZONDE STAD
1°C

HET LAATSTE NIEUWS

Vrijwilligers, bedankt!
7 december 2023 - Op deze Nationale Vrijwilligersdag willen we graag al onze vrijwilligers bedanken voor hun fantastische inzet! Zonder hun hulp zou ons werk niet allemaal mogelijk zijn.
Moestuincoaches voor scholen en kinderopvang
5 december 2023 - Flevoland is 22 moestuincoaches rijker! Met succes hebben zij de opleiding van IVN Natuureducatie en Velt afgerond en nu willen ze graag scholen en kinderopvang gaan ondersteunen bij moestuinieren op het plein.
Moestuinieren en koken met de Rijke Schooldag
28 november 2023 - Inmiddels draaien we alweer de tweede jaargang van de Rijke Schooldag. Wist je dat wij met de Rijke Schooldag heel wat kinderen aan het moestuinieren en koken krijgen?
Groene Speld voor vrijwilligers, gastdocenten, stagiairs en medewerkers
23 november 2023 - Een aantal van onze vrijwilligers, gastdocenten, stagiairs en medewerkers hebben de Groene Speld ontvangen. Deze speld is een initiatief van de gemeente Almere en wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor een groen en gezond Almere...
Wadi in voorwei
21 november 2023 - In de wei voor de Schaapskooi hebben we in oktober een wadi aangelegd. En die bewijst meteen al zijn nut met al dat regenwater nu!
Een leuk en leerzaam inkijkje in de praktijk
14 november 2023 - Stad & Natuur is op het Almeerderstrand bezig met het creëren van een vaste locatie. In nauwe samenwerking met Helen Parkhurst en Windesheim zijn hiervoor diverse educatieve waterspeel- en leertoestellen bedacht en ontworpen.
Ontdek de kracht van wandelen
13 november 2023 - Wandel stress weg met Stad & Natuur tijdens de Week van de Werkstress. Ontdek de kracht van natuurwandelingen voor beter slapen, soepeler bewegen en een gezondere levensstijl!
Officiële start uitbreiding Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
3 november 2023 - De Almeerse kant van de Oostvaardersplassen is onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en trekt steeds meer natuurliefhebbers. Dit vraagt om meer faciliteiten, daarom wordt het Natuurbelevingcentrum uitgebreid.
Jonge esdoorns in het Vroege Vogelbos
30 oktober 2023 - Misschien heb je ze tijdens een wandeling in het Vroege Vogelbos weleens gezien: jonge boompjes met beschadigde stammen, alsof erin gesneden is met een mes. Wie doet nu zoiets? En waarom? Patrick Veldhuis, Buiten(w)eter en bosbeheerder bij ...
999 Games partner geworden
26 oktober 2023 - Stad & Natuur zet met haar partnerprogramma in op verbinding met het lokale bedrijfsleven. 999 Games heeft zich daar bij aangesloten en een partnerschap getekend met ons.