Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS

Schoolreisje naar Floriade
10 mei 2022 - Ga op schoolreis naar Floriade en geniet met de hele klas van groen! Deze onvergetelijke schoolreis is maar eens per 10 jaar te beleven, dus pak je kans!
Kriebelbeestjesfestival op de Kemphaan
28 april 2022 - Insecten eng, irritant of lastig? Welnee, insecten zijn supernuttige diertjes! Stad & Natuur organiseert zondag 1 mei van 12.00 tot 16.00 uur een Kriebelbeestjesfestival op Stadslandgoed de Kemphaan.
Groen buitenleslokaal op Floriade geopend
28 april 2022 - Stichting Stad & Natuur Almere, Stichting Nationale Boomfeestdag, Groen Als Een Service en vele andere partners, hebben op Floriade Expo 2022 samen een kavel ingericht als groen buitenleslokaal. Schoolklassen en gezinnen ontdekken er alles ...
Succesvolle scholenstrijd tegen elektronisch afval
25 april 2022 - Almeerse scholen verzamelen 8381 elektronische apparaten tijdens E-waste Race Almere 2022
Opening inclusief zintuigenbos
5 april 2022 - Inclusief zintuigenbos op Stadslandgoed de Kemphaan voor iedereen. Wethouder Froukje de Jonge van de gemeente Almere en Gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland openden het bos officieel op 4 april.
Vrijwilligers en medewerkers ontvangen Growing Green speld
18 maart 2022 - Een aantal medewerkers en vrijwilligers van Stad & Natuur hebben op vrijdag 18 maart uit handen van wethouder Jan Hoek een Growing Green speld ontvangen. Voor jeugdvrijwilliger Menno was er een groene medaille.
Almeerse scholen strijden tegen elektronisch afval
15 maart 2022 - Negen basisscholen uit Almere doen van 21 maart tot en met 14 april mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Hoek op basisschool de Olijfboom in Almere Stad.
Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race
7 maart 2022 - Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van elektronisch afv...
Mevrouw V op avontuur: lente
1 maart 2022 - Mevrouw V gaat op avontuur en ontdekt de lente. Wat is er te zien in de natuur en welke lente activiteiten kun je doen bij Stad & Natuur?
Floriadeklok verzet op dag 50
25 februari 2022 - Stad & Natuur, Almeerse Wolunie, Eksternest, IVN afdeling Almere en leden van het Genootschap van het levende huis de Floriadeklok omgezet op dag 50, omdat het Beginbos/Vroege Vogelbos 50 jaar bestaat!