Sterk Techniek onderwijs

Techniek voor het voortgezet onderwijs
4°C

Sterk Techniek Onderwijs

Almeerse VO scholen aan de slag met techniek

Sterk Techniek Onderwijs richt zich op het verhogen van de instroom op de technische profielen en technologische profieldelen en keuzedelen bij vmbo-scholen. 

 

Project

Dit project heeft als doel om, via het vmbo, de arbeidsmarkt te kunnen voorzien van kundige medewerkers. Middels de zeven werelden van techniek worden leerlingen geïntroduceerd in thema’s als duurzame energie of circulaire productontwikkeling. In lesprogramma’s van tussen de 8 en 10 uur gaan leerlingen aan de hand van praktijkvraagstukken aan de slag met verschillende projecten voor opdrachtgevers uit de praktijk.

Samenwerkingspartners

Beleef je Beroep, Aeres VMBO Almere, Arte College, Baken Stad College, Buitenhout College, Echnaton, OSG De Meergronden en het Nautilus College.

Updates

Graag delen we updates rond het Sterk Techiek Onderwijs project.

24 juni 2021 presentatie van de lesprogramma's
In januari zijn we gestart met als uitgangspunt de 7 werelden van techniek, waar alle 7 VMBO scholen uit Almere de afgelopen maanden gezamenlijk lesprogramma’s hebben ontwikkeld.

Vorige week hebben de scholen de lesprogramma’s aan elkaar gepresenteerd. Een leuke middag waarin vernieuwende lesprogramma’s, onderzoekend en ontdekkend leren en verbinding tussen de scholen centraal stond.

Zo leren de leerlingen binnen de wereld ‘Energie, water en veiligheid’ over energie en hoe ze een windmolen moeten bouwen, binnen de wereld ‘Digitaal, Media & Entertainment’ gaan ze aan de slag met hun favoriete artiest en bij ‘Voeding & Natuur’ leren ze over de techniek achter landbouw en voeding.

Na de zomer worden de eerste pilots op alle 7 scholen gedraaid, waarna de leerlijn defintief wordt gemaakt. Stad & Natuur is trots bij te kunnen dragen aan dit project in Almere.