Elke dag is een stranddag
15°C

ONTDEK

Spetterend in het water

In een stad met heel veel water en een lange kust, is een locatie aan het strand eigenlijk wel een logische. Daarom vind je Stad & Natuur voortaan ook op het Almeerderstrand. Je kunt er lekker chillen met je voeten in het zand en een heleboel leuke dingen beleven die passen bij water en strand. Stad & Natuur biedt hier lessen voor het onderwijs en organiseert workshops en evenementen in de vakanties, weekenden en op woensdagen.

 

Publieksactiviteiten

Uiteindelijk wil Stad & Natuur samen met de gemeente een nieuwe locatie in dit gebied creëren. Maar zover is het nog niet. We werken nu samen met het StrandLAB Almere. We gebruiken hun atelier als basis. Vanuit hier bieden we samen met (Almeerse) partners verrassende en leerzame activiteiten en workshops. Kom je ook zandkastelen bouwen, vliegers en bootjes maken, jammen op het water en ontdekken wat je allemaal op het strand kunt vinden?

Natuureducatie

Van het voorjaar tot het najaar ontvangen we op het Almeerderstrand klassen van het primair- en voortgezet onderwijs voor verschillende lessen en programma’s op maat. Met name voor lessen die te maken hebben met de beleving van het water en de kust. Het kan gaan om sporen en schelpen zoeken en determineren maar ook om waterbeheersing en dijken bouwen. En over van alles hier tussenin. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl/inschrijven.

Vrijwilligerswerk

Bij Stad & Natuur zijn veel vrijwilligers actief. Ook op het Almeerderstrand. Zij assisteren bij de lessen voor het onderwijs. Daarnaast ondersteunen zij tijdens vakanties, workshops en evenementen. Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Klik dan hier voor vrijwilligerswerk.

HET GEBIED

Het Almeerderstrand ligt aan de rand van Almere Poort

Als we er zijn, kun je ons vinden vlakbij strandrestaurant Poortdok waar je heerlijk kunt eten en relaxen op het terras. Ook het strandLAB organiseert activiteiten: op het gebied van kunst, cultuur en ondernemerschap. Natuurlijk kun je bij het Almeerderstrand gewoon fijn zwemmen en spelen. Of wandelen. En maak eens een fietstocht door het bijzondere Almere Duin of langs de uitgestrekte kust van de stad.

Bezoekersinfo

Adres

IJmeerdijk 1B

1309 BA Almere

Kom met de allGo bus

Openingstijden

De locatie Almeerderstrand is nieuw voor Stad & Natuur. We zijn er nu vooralsnog op incidentele basis: bij lessen voor scholen en bij activiteiten waar je zonder aanmelden gewoon mee kunt doen. Je vindt ons dan aan het deel van het strand in de buurt van de Hollandse Brug. Bij het atelier van StrandLAB.

PARTNERS

Stad & Natuur werkt op het Almeerderstrand samen StrandLAB Almere. En met verschillende (Almeerse) partners – van bushcraftinstructeurs tot kunstenaars – die activiteiten en workshops verzorgen. Wil je meedoen? Neem dan contact op en laat ons weten wat je zou willen betekenen.