Wandelen in het Vroege Vogelbos

Wandel door oudste bos van Almere
13°C

Wandelen in het Vroege Vogelbos

Wandel door 50 jaar geschiedenis

Wie door het Vroege Vogelbos loopt, wandelt door bijna 50 jaar geschiedenis. In 1972 werd de eerste boom aangeplant, nu is dit één van de oudste en meest gevarieerde bossen in Almere. Midden in het Vroege Vogelbos bevindt zich een waterpoel. De wandelroutes op deze pagina zijn veelal gratis te downloaden en te gebruiken via de apps, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs. 

Almere heeft veel mooie gebieden om heerlijk te wandelen. Voor vijf van onze locaties hebben we een overzicht op de website gemaakt met mooie wandelroutes. 

Wandel door het oudste bos van Almere

Wil je een lekkere boswandeling maken? Dan is het Vroege Vogelbos wat je zoekt! Een bos dat 50 jaar bestaat en al wat historie met zich meebrengt. Deze route van 2,5 km start bij onze schaapskooi en eindigt er ook weer. Loop na afloop naar binnen bij het Eksternest om je wandeling goed af te sluiten met wat lekkers.

Wandelroutes van IVN Almere

Er groeien in het Vroege Vogelbos markante bomen, zoals een amberboom, een watercipres en enkele forse canadapopulieren. Wil je ze allemaal ontdekken? Volg dan de Markante Bomenroute van het IVN Almere (2,6 km) of de korte route Bomen rond het Eksternest (0,6 km). 

Speur met schaapje Zoë

Speur met schaapje Zoë door het Vroege Vogelbos in een route van ongeveer 2 km. Zoë kent het bos op haar duimpje en weet ook veel over de bosdiertjes en de bomen. Hoe komen zij de winter door? Koop de speurtocht online!

Natuurbingo in het Vroege Vogelbos

Laat je je liever niet leiden door een route? Dan kun je natuurlijk ook zelf door het Vroege Vogelbos struinen. Er zijn verschillende bospaden die je naar de meest prachtige stukjes natuur brengen. Kun jij alle foto's op de bingokaart ook vinden in het bos? Bingo! Download hier de bingokaart.