De Kemphaan nieuws

Bijenpraatjes tijdens de zomervakantie

1 augustus 2023

Bijen zijn boeiende beestjes! Bij Stad & Natuur leven er vele in de bijenstal naast ons kantoor op Stadslandgoed de Kemphaan. En die kun je bezoeken in de zomervakantie.

In Nederland leven wel 358 verschillende soorten bijen, de honingbij is er één van. Helaas hebben bijen en andere bestuivers het moeilijk en hun achteruitgang bedreigt onze voedselzekerheid. Zo'n 4 op de 5 voedselgewassen en bloeiende wilde planten zijn (deels) afhankelijk van bestuiving. Daarmee leveren bijen een ontzettend belangrijke bijdrage aan de landbouwopbrengsten én dragen ze bij aan de gezondheid en veerkracht van ecosystemen.

We weten inmiddels allemaal wel dat de bijensterfte de afgelopen jaren een groot probleem geworden is. Maar wat weet jij verder van bijen? Wist je bijvoorbeeld dat bijen met elkaar communiceren door middel van dansen? Wat bijen nodig hebben in jouw tuin? Of waarom imkers niet blij zijn als ze rode spikkeltjes zien?

Onze imkers kunnen je er alles over vertellen! In de zomervakantie zijn er iedere donderdagmiddag gratis bijenpraatjes. Niet alleen een aanrader voor kinderen, maar zeer zeker ook voor volwassenen. Meer informatie is hier te vinden: https://www.stadennatuur.nl/activiteiten/alle-activiteiten.html?locatie=De-Kemphaan