De Kemphaan nieuws

Kriebelbeestjesfestival op zondag 1 oktober

19 september 2023

Spinnen, wormen, kevers en pissebedden. Schaatsenrijders, libellen, rupsen en bijen. Ze kruipen, kriebelen en krioelen. En ze spelen zondag 1 oktober de hoofdrol op Stadslandgoed de Kemphaan. Die middag organiseert Stad & Natuur voor het hele gezin een Kriebelbeestjesfestival. Maak kennis met de wondere wereld van de insecten en ontdek dat deze diertjes helemaal niet eng zijn, maar juist grappig, mooi en nuttig.

Jong en oud kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur meedoen aan tal van activiteiten. Ga samen met de natuurdetective op zoek naar bosbeestjes en leer alles over de kriebeldiertjes die zich op het Stadslandgoed thuis voelen. Of ga met loep en schepnet op zoek naar waterbeestjes en ontdek wat er allemaal in en boven het water leeft. Neem een kijkje in de bijenstal, zie met eigen ogen hoe bijen leven en hoe ze honing maken. En luister naar de imker die een heleboel kan vertellen over deze ijverige beestjes.

Creatief aan de slag
Wie graag creatief bezig is, komt ook volop aan zijn trekken. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop kriebelbeestjes tekenen en schilderen. Of laat je zelf geknutselde kriebelbeestje een rol spelen in een echte stop-motionfilm. Ook kunnen kinderen zich laten schminken als hun favoriete kriebelbeestje. Wordt het een bij of toch liever een vlinder?

Kindertheater

De hele middag zijn er diverse voorstellingen te bekijken. Zoals de theatervoorstelling over Sanseveria de spin, die geen acht maar zeven poten heeft. En de mobiele voorstelling over een hotel voor bijzondere beestjes. Sla ook zeker de Japanse vertelkast niet over, waar allemaal prachtige verhalen worden verteld.

Goed om te weten
Het Kriebelbeestjesfestival is gratis toegankelijk. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Hiervoor is op het festival een strippenkaart verkrijgbaar. Voor de activiteiten ‘Waterbeestjes zoeken’ en ‘Bosbeestjes zoeken’ is beperkt plek beschikbaar. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan van tevoren reserveren