De Kemphaan nieuws

Op ruimtereis van onze maan tot de Orionnevel tijdens de Sterrenkijkdagen op de Kemphaan

11 maart 2024

De wonderen van het universum zijn binnen handbereik tijdens de Sterrenkijkdagen op de Kemphaan. Op 15 en 16 maart 2024 van 19-22 uur nodigen Stichting Sterrenwacht Almere en Stad & Natuur Almere je uit voor een betoverende reis door de kosmos. Beide avonden zijn er lezingen, kun je sterrenkijken en zijn er creatieve workshops te doen!

De Sterrenkijkdagen bieden een uitgelezen kans om je onder te dompelen in sterren, planeten, manen en alles wat er in de ruimte te vinden is. Er worden op deze avonden lezingen gegeven door Stichting Sterrenwacht Almere. Dit keer maak je een ruimtereis van onze maan tot de Orionnevel. De lezingen beginnen om 19.00 uur, 19.45 uur en 20.30 uur.

Natuurlijk komt de Sterrenwacht niet alleen met een prachtige lezing, maar ook worden er verschillende telescopen opgesteld. Bij mooi weer ontdek je door de telescoop de schoonheid van de hemellichamen en kunnen de leden van de Sterrenwacht Almere je van alles hierover vertellen. Bij slecht weer staan er een aantal telescopen binnen opgesteld en worden er filmpjes getoond die door telescopen gemaakt zijn. De telescopen staan beide avonden tot 22 uur opgesteld.

Op beide avonden zijn er voor de jonge deelnemers ook creatieve workshops. Op vrijdagavond kun je met Kleur in Cultuur een workshop sterrenhemel maken doen en op zaterdagavond is er een workshop zandraket maken met Just to Meet Friends. De workshops starten om 19.00, 19.30 en 20.00 uur.

De Sterrenkijkdagen bij Stad & Natuur op de Kemphaan, Kemphaanstraat 1, zijn geschikt voor zowel beginnende sterrenkijkers als ervaren astronomen. Het evenement vindt plaats op het prachtige terrein van de Kemphaan, een ideale locatie om te genieten van de schoonheid van de nachtelijke hemel, weg van de stadslichten.

Voor de lezingen en de creatieve workshops moet een kaartje gekocht worden. Bestel deze via www.stadennatuur.nl! Bij de telescopen kun je zonder reservering langskomen.