Kleurwedstrijd 2021 soortenjaar Nationaal Park Nieuw Land

De voorjaarsvakantie komt eraan en de mogelijkheden om een leuke en veilige activiteit te ondernemen met kinderen in coronatijd zijn nog steeds beperkt. Daarom heeft Nationaal Park Nieuw Land iets leuks bedacht: doe mee met de kleurwedstrijd of ga deze voorjaarsvakantie op pad in Nationaal Park Nieuw Land en neem je smartphone mee om planten en dieren te tellen!

Planten en dieren tellen met een app!
Met de Obsidentify app kan iedereen, jong en oud, gemakkelijk de mooiste planten en dieren die je tegenkomt tijdens je wandeling registeren via de app. Met je camera gericht op de plant of het dier herkent de app vaak direct welke soort het is. Als je meetelt met de app, help je Nationaal Park Nieuw Land met het vinden van in totaal 2021 soorten planten en dieren – het einddoel van het 2021 Soortenjaar!

Kleurwedstrijd – strijd voor jouw klas!
Blijf je liever binnen tijdens de voorjaarsvakantie? Dan kun je ook meedoen met de kleurwedstrijd van het 2021 Soortenjaar. De winnaar wordt na de voorjaarsvakantie verloot en wint voor zijn of haar hele klas loepjes om kleine bodemdiertjes te tellen in het nationaal park én een excursie voor je hele klas in de Oostvaardersplassen, aangeboden door Stad & Natuur en Staatsbosbeheer.

Meedoen?
Wil je weten hoe de Obsidentify app werkt en hoe je mee kan tellen? Of wil je de kleurplaten downloaden en meedoen met de kleurwedstrijd? Dan kan!

Check www.nationaalparknieuwland.nl/2021soortenjaar

Kleurplaat 2021 soortenjaar