500ste leerling op natuur-avontuur

De Stad en Natuur bus is een succes. Amper twee maanden nadat de bus voor het eerst reed voor schoolklassen, ging op 22 november de 500ste Almeerse basisschoolleerling op excursie. De Stad en Natuur bus is de unieke rijdende locatie van Stad & Natuur die schoolkinderen meeneemt op ontdekkingsreis door de spannende natuur van Almere Poort. De opvallende bus bevat lesmateriaal, een klein laboratorium om opdrachtjes te doen en heeft zelfs zonnepanelen en een windmolen op het dak!

Wie precies de 500ste leerling was, liet Stad & Natuur in het midden. “De kinderen van groep 3 en 4 van de Hasselbraam uit Almere Parkwijk zijn gewoon allemaal de 500ste“, aldus Liesbeth Bronkhorst, directeur van Stad & Natuur. “Wat voorop staat is dat kinderen plezier hebben in de buitenlucht, nieuwe dingen ontdekken en zich verwonderen. En daarvoor is de bus uitermate geschikt. Met de bus kunnen we een gevarieerd, spannend en pasklaar natuurprogramma aanbieden aan de kinderen. Inclusief vervoer, programma en een excursieleider.”

De leerlingen van de Hasselbraam werden bij hun school opgehaald door de Stad en Natuur bus en gebracht naar de Beheerschuur van Flevolandschap. Daar ontving de directeur van de Hasselbraam een appelboom, ter vergroening van het schoolplein, van Liesbeth Bronkhorst. Daarnaast is Stad & Natuur voornemens om een appelboomgaard te planten in Almere Poort, de appelboom is voor Stad & Natuur dus een symbolische boom. Samen met de natuurdetective speurden de kinderen vervolgens in het bos Pampushout naar sporen van de harde strijd om het bestaan in de dierenwereld. Een echte safari in de polder!

Naar verwachting zullen 600 basisschoolleerlingen in 2016 een natuurexcursie maken met de Stad en Natuur bus. In 2017 wordt het programma voortgezet.

 

500ste leerling op Stad en Natuur bus