De Stad en Natuur bus nieuws

Wethouder van Garderen op pad voor Stad en Natuur bus 2.0

4 maart 2022

Wethouder van Garderen gaf het startschot voor de verduurzamingscampagne voor de Stad en Natuur bus. De wethouder heeft aan Willeke Waller van Rabobank Almere en Rodrigo A. Soto Escamilla van Ultimum een flyer overhandigen over de verduurzaming van de bus en ze opgeroepen om mee te helpen de bus om te bouwen tot een duurzame educatieve voorziening op wielen. Beide partijen hebben aangegeven enthousiast te zijn over het idee en denken graag mee. 

Stad & Natuur Almere is een stichting die voor de gemeente Almere educatieve activiteiten organiseert voor leerlingen, studenten en gezinnen. Het doel van de Stad en Natuur bus is het verbinden van de Almeerder met de natuur van Almere. Voor het vervoer van onder andere basisschoolleerlingen van en naar activiteiten en als workshoplocatie heeft Stad & Natuur een iconische Amerikaanse schoolbus gehuurd bij Almere Tours. De bus is vanaf 2016 een onderdeel van Stad & Natuur. 6 jaar later heeft de bus zijn nut en effect bewezen. Duizenden leerlingen en Almeerders gingen al met de Stad en Natuur bus en ontdekte prachtige groene plekken in Almere en omgeving. Maar, helaas is de Stad en Natuur bus een op biodiesel aangedreven bus. Daarom is het tijd om de bus te verduurzamen!

Een schone elektrische bus sluit beter aan bij de educatie over natuur, milieu en duurzaamheid en past beter bij de missie van de organisatie: een positieve bijdrage leveren aan een groene, gezonde en duurzame stad. Stad & Natuur wil de iconische bus graag ombouwen tot een duurzame aangedreven bus. De financiering van dit project moet nog tot stand komen. De wethouder wil graag een steentje bijdragen door het Almeerse bedrijfsleven op te roepen mee te financieren.

Meer informatie: 
Jochgem van Dijk
jvdijk@stadennatuur.nl

Overhandiging flyer aan Rabobank

overhandiging flyer ultimum