Den Uylpark nieuws

Wandel door het verrassend leuke Den Uylpark

16 december 2020

Even lekker een frisse neus halen? Wat dacht je dan van het Den Uylpark in Almere Stad! Ook nu de kinderboerderij tot 19 januari 2021 gesloten is, kun je nog steeds heerlijk wandelen door het Den Uylpark. Wedden dat je langs plekjes komt die je nog niet eerder had ontdekt? En heb je dan nog niet gewandeld? Bekijk dan ook de andere wandeltips van Stad & Natuur voor de kerstvakantie. 

Kinderboerderij Den Uylpark is een gezellige kinderboerderij met een grote variatie aan dieren, van pony tot kip die grotendeels ook buiten het terrein te zien zijn. Maar wat veel mensen niet weten is dat ook het Den Uylpark zélf de moeite waard is. Wij hebben twee routes voor je geselecteerd die je de leukste en meest bijzondere plekjes van het park laten zien!

Speurtocht Vinny het Varken
Vanaf de kinderboerderij start de speurtocht Vinny het Varken. Je loopt over de kinderboerderij en maakt een rondje van circa 1,5 kilometer door het park. De route is normaal gesproken te koop bij de kinderboerderij of via de website van Stad & Natuur, momenteel bieden we die echter niet aan omdat je het terrein van de Kinderboerderij niet op kunt. Maar je kunt de route ook zonder de speurtocht lopen, door de paaltjes met daarop Vinny het Varken te volgen. 

Bomenroute IVN
Of je volgt de Bomenroute van 1,4 kilometer van het IVN Almee. Langs de route staan mooie, karakteristieke bomen. Ook kom je langs het kunstwerk Blauwe Maandag en de verfplantenakker waarmee de wol van onze schapen wordt geverfd. Daar vind je ook het standbeeld van de naamgever van dit park, oud-minister-president Joop den Uyl.

Locatie & parkeren
Heerenveenpad 43, Almere Stad (parkeren: Amsterdamweg 1)
Gratis