Het Vroege Vogelbos nieuws

Nieuw beweegpad geopend in het Vroege Vogelbos

9 april 2024

Zondagochtend 7 april hadden we het genoegen om, samen met wethouder Luijendijk een mijlpaal te vieren in het Vroege Vogelbos: de officiële opening van ons nieuwe beweegpad. Dit project markeert een belangrijke stap voorwaarts in het toegankelijk maken van onze prachtige natuur voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke capaciteit.
Het pad, dat ruim 600 meter beslaat, is niet alleen een fysieke ruimte voor beweging en gezondheid, maar ook een symbolische brug die de gemeenschap verbindt met de natuur. Voorzien van QR-codes die toegang bieden tot diverse beweegoefeningen, is het een innovatief voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om de natuurlijke omgeving toegankelijker te maken.
Dit initiatief, een samenwerking tussen Gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Reimert Groep en IVN Almere, weerspiegelt onze gezamenlijke inzet voor een inclusieve samenleving waar iedereen, ongeacht beperkingen, kan genieten van de voordelen van fysieke activiteit in de buitenlucht. Het pad is aangelegd door Walk in the parQ.
We nodigen iedereen uit om dit pad te ervaren, te ontdekken en om in beweging te komen!

Bekijk de reportage die omroep Flevoland maakte hier: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/374953/de-lente-wordt-gevierd-in-het-vroege-vogelbos-met-een-nieuwe-beweegroute