Wandelen bij de Beestenbende

Van kinderboerderij tot Polderpark
13°C

Wandelen vanaf de Beestenbende

Wandelen door de Polder midden in de stad

Ook bij Kinderboerderij de Beestenbende kun je prima een wandeling door het omliggende Polderpark combineren met een bezoekje aan de Kinderboerderij. Het park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voor komen: bosvlakken, het polderlandschap en de openheid van de polder. Dat zie je terug in de langgerekte ruimtes, bomen in rijen, gras en sloten, riet en moerasvegetatie. Het park zorgt samen met het Molenbuurtpark en de Bosrand voor een groene verbinding met de Oostvaardersplassen. De paden zijn geasfalteerd, daardoor is het park ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De wandelroutes op deze pagina zijn gratis te downloaden en te gebruiken via de apps, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs. 

Almere heeft veel mooie gebieden om heerlijk te wandelen. Voor vijf van onze locaties hebben we een overzicht op de website gemaakt met mooie wandelroutes. 

Wandelen door het Polderpark

In een wandeling van 3,2 kilometer ontdek je zowel het unieke Polderpark als de groenstrook langs de Lage vaart. Een mooie wandeling in Almere Buiten waarbij je natuurlijk ook langs kinderboerderij de Beestenbende komt. Deze is geopend van di-vrij van 10.00-16.30 en in het weekend van 14.00-16.30 uur.

Op pad met Varken Vinny

Bij Kinderboerderij De Beestenbende hebben we een speurtocht van ca 1,5 km, die je online kunt kopen. Je volgt de palen van Vinny het Varken door het park en doet allerlei (seizoensgebonden) opdrachten. Koop de speurtocht hier!

Beestenroute

Wie wat verder wil wandelen met kinderen, wandelt de Beestenroute van 9 kilometer. Deze komt langs de Kinderboerderij, maar ook langs het Speeleiland de Meridiaan. Deze route is beschreven in het gidsje ‘Wandelgids Almere Buiten’ en verkrijgbaar bij oa. de VVV Almere.

Wandelen door het Polderpark

Ben je een avonturier? Struin dan zelf door de parken en bossen, je kunt de route zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. En doe dan bijvoorbeeld de bingo biodiversiteit onderweg! Heb je ze allemaal gespot? Bingo! Download hier de bingokaart.