Wandelen bij Den Uylpark

Speuren door het Den Uylpark
9°C

Wandelen vanaf kinderboerderij Den Uylpark

Speuren door het Den Uylpark

Even lekker een frisse neus halen? Wat dacht je dan van het Den Uylpark in Almere Stad! Een bezoekje aan de kinderboerderij laat zich goed combineren met een wandeling door het Den Uylpark of het aangrenzende Beatrixpark. Wedden dat je langs plekjes komt die je nog niet eerder had ontdekt? Ontdek het park met onze tips De wandelroutes op deze pagina zijn gratis te downloaden en te gebruiken via de apps, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs. 

Almere heeft veel mooie gebieden om heerlijk te wandelen. Voor vijf van onze locaties hebben we een overzicht op de website gemaakt met mooie wandelroutes. 

Wandelen door het Beatrixpark

In een wandeling van 3,2 kilometer ontdek je zowel het Den Uylpark als het Beatrixpark. De route brengt je langs mooie stadsnatuur over verharde paden. 

Bomenroute door het Den Uylpark

Er is ook een Bomenroute van 1,4 kilometer van het IVN Almere. Langs de route staan mooie, karakteristieke bomen. Ook kom je langs het kunstwerk Blauwe Maandag en de verfplantenakker waarmee de wol van onze schapen wordt geverfd. Daar vind je ook het standbeeld van de naamgever van dit park, oud-minister-president Joop den Uyl.

Bingo!

Ben je een avonturier? Struin dan zelf door de parken en bossen, je kunt de route zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. En doe dan bijvoorbeeld de bingo biodiversiteit onderweg! Heb je ze allemaal gespot? Bingo! Download hier de bingokaart.