Wandelen op Stadslandgoed de Kemphaan

Van 2 tot 20 kilometer
14°C

Wandelen op de Kemphaan

Rondje langs apen en schapen

Wandelen op Stadslandgoed de Kemphaan is elk seizoen mooi. Of je nu 2 of 20 kilometer wil lopen, het kan allemaal op het landgoed en het omliggende Almeerderhout. Stad & Natuur heeft de leukste routes voor je verzameld. De wandelroutes op deze pagina zijn gratis te downloaden en te gebruiken via de apps, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs. 

Almere heeft veel mooie gebieden om heerlijk te wandelen. Voor vijf van onze locaties hebben we een overzicht op de website gemaakt met mooie wandelroutes. 

Combineer een heerlijk verfrissende wandeling met wat lekkers bij Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan

Kemphaan ontdekkingstocht

In een wandeling van 3,2 kilometer nemen we je mee op ontdekkingstocht net buiten de Kemphaan. Je wandelt vanaf Stad & Natuur het bos in via de schaapskooi. Je komt langs de beverburcht, het balkengat en het roodkapjehuisje. Via het Labyrint ga je verder naar de camping, waar je de apen van Stichting AAP eerst hoort en later ziet. Ga terug via pannekoekenrestaurant de Kemphaan waar je even bij kunt komen van de wandeling. Kijk voor meer wandelingen op het landgoed op www.kemphaan.nl

Zintuigenbos

Op Stadslandgoed de Kemphaan heeft Stad & Natuur een Zintuigenbos gerealiseerd. Een educatief en recreatief bos voor iedereen, met of zonder beperking. Het bestaat uit vijf zintuigenkamers, allemaal gericht op één van de zintuigen: voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Ook is er nog een zesde zintuigenkamer, waar het evenwichtszintuig centraal staat. De ingang van het Zintuigenbos vind je tegenover Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1. 

Zintuigen Speurtocht

Deze speurtocht neemt je mee door het inclusieve Zintuigenbos op Stadslandgoed de Kemphaan. Tijdens het speuren leer je van alles over de zintuigen in de verschillende boskamers. Elke boskamer heeft een zintuig als thema. 

Je koopt de speurtocht online.

Bingo op de Kemphaan

Laat je je liever niet leiden door een route? Dan kun je natuurlijk ook de hele Kemphaan afstruinen! Er zijn verschillende (bos)paden die je naar de meest prachtige stukjes natuurlijk brengen. En natuurlijk kun je ook een hoop dieren tegenkomen op de Kemphaan. Vind jij ze allemaal? Bingo! Download hier de bingokaart.

Er is nog meer te wandelen!

Wil je liever een kortere of juist langere wandeling maken? Stadslandgoed de Kemphaan is het startpunt van nog meer wandelroutes. Je vindt ze hier