Almeerderstrand nieuws

Beleef het Almeerderstrand in de herfstvakantie

7 oktober 2022

Of het nu warm is of koud, of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de hemel komt, ook in de herfstvakantie valt er op het Almeerderstrand van alles te beleven. Op zaterdag 15 oktober organiseert Stad & Natuur het evenement Beleef het Strand. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen kinderen meedoen aan verschillende leuke workshops. Want weer of geen weer: elke dag kan een stranddag zijn!

In de workshop ‘Kettingreactie maken’ kunnen kinderen meehelpen met een bijzonder experiment. Samen bouw je een enorme kettingreactie met allerlei voorwerpen. Van fietsonderdelen tot stukken hout en lege flessen. Voor de workshop ‘Piratenschool’ komt er een heuse piraat naar het Almeerderstrand. Hij is op zoek naar stoere leerlingpiraten. Wie komt hem helpen bij het bouwen van een piratenschip en het zoeken naar de schat?

Van strandjutten tot strandtheater
In de workshop ‘Strandjutten’ neemt kunstenares Eva de deelnemers mee op zoek naar materialen om mee te knutselen. Met alle vondsten richt je samen een onbewoond eiland in. Wie zin heeft om lekker te bewegen, dansen en zingen, mag de interactieve workshop ‘Strandtheater’ niet missen. Onder leiding van theaterdocent Sona doe je allerlei theateropdrachten en speel je de hoofdrol in een spannend strandverhaal over stormen en zeebeesten.

Weer of geen weer
Ook bij minder mooi weer gaan de workshops door. Opwarmen kan bij strandrestaurant Poortdok, binnen of buiten rondom het vuurtje. Inclusief marshmallows!

Praktisch
Alle workshops zijn gratis. Er zijn twee rondes: van 13.00 - 14.30 uur en van 14.30 - 16.00 uur. Voor elke workshop zijn 25 plekken beschikbaar. Om zeker te zijn van een plekje, is het raadzaam om van tevoren te reserveren. Dat kan via www.stadennatuur.nl/almeerderstrand. De activiteiten vinden plaats tussen Poortdok en StrandLAB.

In de herfstvakantie

Naast het Beleef het strandevent organiseert Stad & Natuur nog twee workshopmiddagen op het Almeerderstrand. Zo kun je op woensdag 19 oktober vliegers maken en op 22 oktober beestjes zoeken en waterproefjes doen. Bekijk alle informatie op www.stadennatuur.nl/almeerderstrand.