Almeerderstrand nieuws

Festival Beleef ’t Strand - Over alles wat vliegt, fluit en fladdert

13 oktober 2023

De herfstvakantie begint goed op het Almeerderstrand. Want op zondag 22 oktober organiseert Stad & Natuur het festival Beleef ’t Strand. Een middag vol activiteiten waarbij vogels in het middelpunt staan. Knutsel een droomvogel, maak je eigen vogelvoer en leer alles wat je altijd al wilde weten over deze gevleugelde dieren.

Beleef ’t Strand is een festival voor jong en oud. Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende workshops. Maak bijvoorbeeld samen met beeldend kunstenaar Hans van Berkhout een droomvogel van papier. Knutsel iets lekkers voor de vogels en help ze zo de winter door. Of maak je eigen vlieger en kijk hoe hoog hij de lucht in gaat.

Vogels herkennen
Waarom vliegen vogels? Waarom hebben ze veren? Praten vogels als ze fluiten? En hoe herken je de verschillende soorten? Wie altijd al meer wilde weten over vogels, mag de interactieve workshop van de Vogelwacht niet missen. Speciaal voor de jongste bezoekers is er ook nog de vrolijke theatervoorstelling ‘Hap, slik, weg’. Over vriendschap en over wat je wel én niet lust.

Goed om te weten
Festival Beleef ’t Strand vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur op het Almeerderstrand (IJmeerdijk 1A, 1309 BA Almere).

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de theatervoorstelling en de workshops Droomvogel maken en Vogels herkennen is het nodig om een kaartje te reserveren via https://winkel.stadennatuur.nl/beleefhetstrand2023.html. De andere activiteiten zijn op inloop.

Regent het? Geen nood, de workshops zijn overdekt.