Elke zondag wat te doen op de Kemphaan

Stad & Natuur Almere organiseert tot eind oktober elke zondag een activiteit op stadslandgoed de Kemphaan. Dit jaar is vooral gekozen voor een mix van vieze, enge, stoere, sprookjesachtige en vreemde activiteiten. Nieuw dit jaar: CSI Almere, het Groentesoepfestival in twee edities, Horse & Outdoor en Polderbushcraft. Voor een compleet overzicht, kijk in de activiteitenkalender. Deze wordt de komende tijd nog verder gevuld met activiteiten in de nazomer en najaar.

Nieuw dit jaar
CSI Almere-woensdag 2 t/m zondag 6 mei
In de meivakantie strijkt natuurdetective Jac. P. Struiner neer op de Kemphaan. Hij neemt kinderen mee op onderzoek om allerlei natuurmisdaden op te lossen.
Groentesoepfestival-zondag 20 mei, 12.00-16.00 uur
Het Groentesoepfestival bestaat net als de soep uit diverse ‘groene’ ingrediënten, zoals local, bio, retro, fashion, recycle, design, food, crafty en vintageproducten! I.s.m. Stichting Art Culture. Nieuw is dat het Groentesoepfestival dit jaar twee keer is, ook 9 september.
Polderbushcraft-zondag 17 juni, 12.00u (6-8 jaar) en 14.30u (9-12 jaar)
Minicursus overleven in de Almeerse wildernis onder leiding van survival experts Erik Fakkeldij en Igor Kampman. Deze activiteit vindt ook 2 keer plaats.
Horse & Outdoor-zondag 22 juli, 12.00-16.00 uur
Demonstraties van verschillende Spaanse paardenrassen, verhalenverteller, vliegend tapijt, huifkartochten, Spaanse flamencodansers.

Kleinschalige activiteiten
Elke zondag is er iets te doen. Naast de bovengenoemde activiteiten, zijn er ook ontmoetingen met professionals. Zo is er elke week een bijenpraatje met de imker, kun je workshops volgen van kunstenaars/natuurdichters. Ook locatie- en straattheater komt regelmatig terug op het programma.

Stad & Natuur heeft het programma samengesteld met diverse partners uit Almere, zoals groene verenigingen, kunstinstellingen en ondernemers.

Overige locaties
De Kemphaan is in Almere geliefd en bekend. Stad & Natuur heeft meer van dit soort prachtige plekken in Almere onder haar hoede: natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, de schaapskooi in het Vroege Vogelbos en de dierenweide Den Uylpark.