Natuurdetective Jac. P. Struiner strijkt neer in Almere

In de meivakantie richt natuurdetective Jac. P. Struiner in het gebouw van Stad en Natuur zijn Museum der Dierenmisdaad in. De bewijsstukken: botten, schedels, veren, braakballen, keutels en mummies heeft de speurneus verzameld in de natuur van Almere. In zijn CSI-kantoor vertelt hij bezoekers over zijn spannende beroep en leidt  ze op tot aspirant-speurneus. Ook wil hij via dit bericht bewoners van Almere oproepen om verdachte zaken op zijn bureau af te leveren. Van 2 tot en met 6 mei is hij elke dag aanwezig in zijn museum, om 13.30 uur kun je met hem speuren naar de dierenmisdaden.  

Op 29 april speelt Jacco in het theater van het hoofdgebouw een voorstelling als Boswachter Beer - is het nou een mijnheer of een beer? De voorstelling sluit naadloos aan op het thema van de Doe- en Kijkdag op het landgoed De Kemphaan: eng, rottig en vies. Boswachter Beer vertelt en zingt over zijn werk en jaagt de kinderen de (lach)stuipen op het lijf met zijn bizarre verzameling botten, schedels, poepjes en braakballen. 

De missie van de Struiner is om met het project CSI Almere en de voorstelling Boswachter Beer te laten zien dat binnen de grenzen van deze gemeente net zulke spannende dingen gebeuren als in de wildernis van pak hem beet de Veluwe of de Oostvaardersplassen.  

Volg de Struiner en de natuurmisdaden die hij ontdekt op zijn eigen weblog.