De Kemphaan

Modderrun van start!

1 juli 2017

Vrijdagavond 30 juni hebben 4 bedrijventeams de Modderrun 2017 geopend. Het team van Fun Forest Almere was bij lange na de sterkste en de snelst! Maar de overige deelnemende teams: Vermes, KSS Noord en Stad & Natuur brachten het er ook goed vanaf! 

Zaterdag 1 juli was het de beurt voor de volwassenenrun. Ruim 500 deelnemers trotseerden de regen en kwamen naar de Kemphaan om eens lekker vies te worden. Na zo'n 50 minuten kwam de eerste finisher al over de streep, Reinout Priesterbach was door niemand bij te houden op het 8,3 km lange parcours. In clubs van 50-100 deelnemers gingen zij eerst van start met een warming up door Milton. De eerste hindernis was direct al een uitdaging, de muur was best hoog en er moest in sommige gevallen teamwork aan te pas komen. Vervolgens door het eerste kleine slootje, waarbij je alleen vieze enkels kreeg. Maar bij de tunnelbuis verderop werden de outfits al wat viezer. Gaandeweg het parcours was er geen houden meer aan, vooral bij de trenches was het zwaar en modderig. In het haventje kon het opgedane zweet en de modder even weer afgespoeld worden. Om vervolgens onder de scary fences weer helemaal onder de drap te komen zitten. Het laatste stuk was voor sommigen te zwaar, daar kon gelukkig gekozen worden voor afkorten van het parcours met 2 km. De echte bikkels namen deze twee kilometer er natuurlijk bij. Na nog wat hindernissen en sloten wachtte daar eindelijk de Run2Day finishboog! 

Zondag 2 juli staat de uitverkochte Gezinsrun op het programma, zo'n 1100 kaarten zijn hiervoor verkocht. We starten dan om 10u met een speciale run voor G-teams. Om 11u gaan de overige kinderen dan van start met hun ouders. Zij kunnen kiezen uit een parcours van 2,8 of 5,7 km. Het weer belooft dan ook beter te worden. 

Neem voor foto's vooral een kijkje op ons facebookevenement