Wandeltips op Stadslandgoed de Kemphaan

Wandelen over Stadslandgoed de Kemphaan verveelt nooit. Het stadslandgoed is het startpunt van verschillende routes. Of je nu 2 of 20 kilometer wil lopen, het landgoed biedt voor elk wat wils. Van een kort rondje langs de apen tot een halve marathon door het Almeerderhout. Trek snel je wandelschoenen aan en kom langs! En zoek vanaf Goede Vrijdag naar de 2 gouden paaseieren die rondom het pand van Stad & Natuur verstopt liggen. 


Vierseizoenenpad
Onze favoriete wandeling over het Stadslandgoed de Kemphaan is het Vierseizoenenpad (4,3 km). De route voert je door het Almeerderhout en is elk seizoen weer anders. In het voorjaar staat alles in bloei en is de kans groot dat je onderweg baltsende watervogels spot. In de zomer jaagt de ijsvogel vaak in de poelen van de Hoge Vaart. En loop je hier in de schemering? Dan ontmoet je misschien zelfs wel een bever! In de herfst geniet je van de vele paddenstoelen en de prachtigste herfstkleuren. En in de winter zijn er overal beversporen te vinden. Kortom, een wandelroute die nooit verveelt!

Start van de route
De wandeling begint bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en eindigt bij Stad & Natuur. De route is halfverhard en breed genoeg voor scootmobielen en kinderwagens.

Speuren met kinderen en nog veel meer wandelingen
Wil je liever een kortere of juist langere wandeling maken? Stadslandgoed de Kemphaan is het startpunt van nog veel meer wandelroutes. Of je nu 2 of 20 kilometer wil lopen, alles kan. Alle wandelingen staan overzichtelijk bij elkaar op de website van Staatbosbeheer

Locatie & parkeren
Kemphaanlaan 4, Almere
Gratis