Like Stad & Natuur Almere

De Oostvaarders

Veel activiteiten bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

26 april 2019

De komende tijd barst het van de activiteiten bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. In samenwerking met Staatsbosbeheer is er een mooi programma opgesteld.Hieronder vind je het volledige overzicht. Kom ons snel bezoeken en beleef de Oostvaardersplassen!

De Oostvaardersplassen & De Romeinen
Vrijdag 10 en zondag 12 mei
13.30 tot 16.00 uur
Zelfs de Romeinen zijn in de Oostvaardersplassen geweest. Aan boord van de ecokar ontdek je de archeologische waarde van dit uitgestrekte moerasgebied.

Wereldtrekvogeldag
Zaterdag 11 mei
7.00 tot 16.00 uur
Ga met een ervaren vogelaar op pad en leer vogels herkennen aan hun geluid en uiterlijk. Ontmoet dé vogelkenner van Nederland, Nico de Haan. Jonge natuurliefhebber kunnen hun eigen vogelhuisje timmeren, alles leren over trekvogels en een mooie pen van een ganzenveer maken.

Moederdag: Wandelen en Wijnen
Zondag 12 mei
13:30 – 17:00
Voor alle moeders die zin hebben in iets speciaals: Een 'Bloemetjes en bijtjes-wandeling' met aansluitend een wijnproeverij, inclusief wijnen van Hof van Almere. Een gids neemt je eerst mee op pad en leert je alles over insecten. Na 2 uur wandelen komen jullie terug om de verschillende wijnen te proeven. Dat wordt begeleid door iemand van De Wijnkelder Almere. Moeders mogen alleen komen, hun kinderen (18+) meenemen of gezellig met vriendinnen op pad.

Rolling Nature
Zondag 19 mei
11.00 tot 16.00 uur
Hét natuur- en cultuurfestival bestemd voor iedereen - van 0 tot 100 jaar - met een groen hart en een frisse neus. Voel, ervaar en beleef de natuur van de Oostvaardersplassen en ontdek de activiteiten van het Natuurbelevingcentrum in dit gratis rollende festival. Stap bijvoorbeeld op de ecokar van Staatsbosbeheer, speel 3D pacman, fiets je eigen smoothie in elkaar, doe mee met de interactieve Riddum en Biet-show of bekijk de zon door de zonnetelescoop. Er zijn ongeveer 30 verschillende activiteiten.

Crossen door de Bossen
Zondag 26 mei
11.00 tot 16.00 uur
Ontdek het MTB-parcours in het Kotterbos. Er worden clinics georganiseerd, er zijn gratis mountainbikes beschikbaar en er is een verkort parcours uitgezet. Ideaal om kennis te maken met de MTB-sport voor zowel volwassenen als kinderen. Neem je (klein)zoon en/of (klein) dochter mee om samen door de bossen te crossen. Wie zet de snelste tijd neer?

Wilde Weetjes 'Vulkanen, gesteenten en mineralen'
Zondag 9 juni
14:00 – 15:30
Een interactief kindercollege voor het hele gezin vanaf 7 jaar over stenen en mineralen. Hoe worden die prachtige mineralen gevormd? Daar kom je achter wanneer je een 'rondje langs de vulkanen' maakt tijdens deze Wilde Weetjes.

Nationale Buitenspeeldag
Woensdag 12 juni
Buitenspelen is ontzettend belangrijk maar steeds minder vanzelfsprekend. Daarom doen wij mee aan de Nationale Buitenspeeldag met leuke activiteiten zodat Nederland die dag één grote speelplek kan worden.

Midzomernacht
Vrijdag 21 juni
Op deze langste dag van het jaar genieten we extra lang van het daglicht in deze mooie omgeving. Met inspirerende activiteiten rondom het Natuurbelevingcentrum.

Gitaarsalon de Oostvaarders – zomereditie
Zaterdag 22 juni
18.00 tot 22.30 uur
Met een intiem gitaar recital in combinatie met een smakelijk 3-gangen menu wordt de seizoensovergang gevierd. Een onvergetelijke culinaire én muzikale ervaring in een ongedwongen setting met uitzicht over het natuurgebied.

Ecokarexcursie
Diverse data
10.00 tot 12.00 uur of 14.00 tot 16.00 uur
Stap in de ecokar en ga het afgesloten gebied in. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied en de dieren die hier leven.

Roofvogelwandeling
Iedere eerste zondag van de maand
12.00 tot 14.00 uur of 11.00 tot 13.00 uur
Samen met de gids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar de roofvogels die voorkomen in dit unieke gebied: havik, kiekendief, torenvalk of misschien wel de zeearend.

Websites voor meer info: www.oostvaardersplassen.nl & stadennatuur.nl/oostvaarders