De Oostvaarders nieuws

Officiƫle start uitbreiding Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

3 november 2023

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is officieel gestart! De Almeerse kant van de Oostvaardersplassen is onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en trekt steeds meer natuurliefhebbers. Dit vraagt om meer faciliteiten, daarom wordt het Natuurbelevingcentrum uitgebreid.

Helaas zal er tijdelijk wat ongemak zijn, maar er komt een prachtig gebouw voor terug. Via de locatiepagina informeren wij je over de stand van zaken en belangrijke informatie. Hieronder en hier vind je alvast een kleine preview van hoe het gebouw er straks uit komt te zien.

Wat kun je verwachten in het nieuwe gebouw:

  • Groeps- en educatieruimten: geniet van het uitzicht op de Oostvaardersplassen terwijl je deelneemt aan educatieve programma's, groepsessies en vergaderingen.
  • Ontvangstruimte met infopunt, winkel en expositie.
  • Vergroot restaurant met keuken: laat je verwennen met lokale lekkernijen en geniet van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de natuur.
  • Werkplaats voor Staatsbosbeheer.
  • Verruimde kantoorfuncties: onze medewerkers werken vanaf de verdieping.
  • Vlak bij het Natuurbelevingcentrum wordt een stalling voor onze elektrische excursievoertuigen gebouwd.

Voor meer informatie over de uitbreiding en de voortgang, kun je terecht op ovpalmere.nl/uitbreidingnbc.

Met de onthulling van een bouwbord gaven wethouder Maaike Veeningen van de Gemeente Almere, gedeputeerde Harold Hofstra van de Provincie Flevoland, onze directeur-bestuurder Liesbeth Bronkhorst en gebiedsmanager Wouter Wubben van Staatsbosbeheer vanmiddag het startschot voor de werkzaamheden.

Artist impressions: