Eerste editie Festival Rolling Nature een groot succes!

Op zondag 14 mei vond de eerste editie plaats van 'Festival Rolling Nature': Ontdek de Oostvaardersplassen. Het festival is een initiatief van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. 1400 bezoekers hebben genoten van verschillende workshops en activiteiten, zoals een tour met de ekokar en de natuurdetective bij de Stad en Natuur bus.

Ontdek de Oostvaardersplassen
Het natuurfestival is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals en laat op interactieve en verrassende wijze zien wat de Oostvaardersplassen allemaal te bieden hebben. Niet alleen de huidige situatie aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen werd tijdens het festival belicht, maar ook de toekomstplannen voor het gebied werden gedeeld met de bezoekers.

Veelzijdige activiteiten
Festival Rolling Nature stond in het teken van verbazen, ontdekken en zelf doen. De bezoekers konden aan de slag met maar liefst dertig zeer uiteenlopende activiteiten. Zo waren er mini-excursies door het Kotterbos met de Ekokarren van Staatsbosbeheer en op avontuur met de natuurdetective bij de Stad en Natuur bus! Ook was er een tokkelbaan uitgezet en konden mountainbikes uitgeprobeerd worden. Daarnaast konden bezoekers op de foto in de fotobus en de Oostvaardersplassen dichtbij dien met de verrekijkers in de panoramaruimte. De bezoekers konden op safari in eigen land en veel van de deelnemers hebben oog in oog gestaan met de edelherten van de Oostvaardersplassen! Alle moeders kregen een roos voor moederdag.

Toegangspoort: de zeearend
Tijdens het evenement hebben bezoekers, waaronder 70 kinderen, en wethouder Frits Huis uit Almere en wethouder Ed Rentenaar uit Lelystad meegeholpen aan de bouw van de toegangspoort: de zeearend. Kunstenaar Erik Fakkeldij heeft deze poort ontworpen.

Evenement met toekomst
Festival Rolling Nature moet een jaarlijks terugkerend natuurevenement worden dat de ontwikkelingen en mogelijkheden van de Oostvaardersplassen laat zien. Op onze Facebookpagina zijn nog filmpjes en video's te zien van het evenement, klik HIER!