De Oostvaarders nieuws

Tijdelijke sluiting Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

8 januari 2024

De verbouwing van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders gaat een volgende fase in: vanaf 15 januari moeten we daarom het gebouw sluiten voor bezoekers. 

Deze week sluit de bovenverdieping al, maar Paviljoen de Oostvaarders blijft nog open t/m zondag 14 januari. Het bestaande gebouw krijgt tijdens de sluitingsperiode een andere indeling, het restaurant wordt groter en er komt een nieuw gedeelte met groepsruimten, leslokalen en een werkplaats. Ook de expositieruimte wordt vernieuwd en uitgebreid, er komt een groter terras en meer plek voor activiteiten en kleine evenementen. 

We hopen je in de loop van 2024 weer te mogen verwelkomen in een vernieuwd en uitgebreid Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders!

Bezoekers blijven ondertussen van harte welkom: de parkeerplaats blijft toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Dus je kunt ook tijdens de sluiting van het gebouw nog steeds genieten van de prachtige fiets- en wandelroutes* aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Binnenkort zal er een foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders aanwezig zijn voor bezoekers.

*Let wel op want momenteel is de winterafsluiting van kracht! Daardoor is een deel van het gebied niet toegankelijk, zie hiervoor dit bericht met kaartje. Deze gebieden zullen eind april/begin mei weer opengesteld worden voor bezoekers. Berichtgeving hierover volgt dan op de locatiepagina.