De Oostvaarders nieuws

Wandelen door on-Nederlandse natuur

16 december 2020

Ga op ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied vol on-Nederlandse natuur. Waterplassen, rietvelden en ruige grasvlaktes wisselen elkaar af en zijn een geliefde leef- en verblijfplaats voor tal van bijzondere vogelsoorten. Ook de kuddes edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen zijn niet te missen. Vergeet dus vooral je camera niet! Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je ook op andere locaties in Almere wandelen, bekijk dan de andere wandeltips van Stad & Natuur. 

Met de Oostvaardersplassen – onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land – heeft Almere een bijzondere achtertuin van maar liefst 5.600 hectare on-Nederlandse natuur. Rietvelden, ruige grasvlaktes en waterplassen wisselen elkaar af. Het gebied is een internationaal bekend vogelparadijs. Grauwe ganzen, aalscholvers en lepelaars kun je hier volop waarnemen. Ook roofvogels hebben het in de Oostvaardersplassen enorm naar hun zin. Haviken, torenvalken, buizerds en kiekendieven: grote kans dat je zo’n prachtige vogel tegenkomt. Sinds 2006 broedt in de Oostvaardersplassen zelfs een zeearendpaar.

Uilenroute
Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is het ideale startpunt om dit unieke gebied op eigen houtje te verkennen. Volg bijvoorbeeld de Uilenroute (2,3 km). Tijdens deze wandeling beleef je de ruigte van de Oostvaardersplassen en met een beetje geluk zie je in de verte de edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen op de vlaktes grazen. Wie weet spot je ook nog wel een zeearend! Ook wandel je gedeeltelijk door het Oostvaardersbos. Volg de witte paaltjes vanaf het Natuurbelevingcentrum.Let op: honden zijn niet toegestaan. En vanwege corona-maatregelen is het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en de horeca (ook de To Go service) gesloten tot 19 januari 2021. 

Locatie & parkeren
Oostvaardersbosplaats 1, Almere Buiten
Gratis