Het Klokhuis nieuws

Denkt u mee?

17 mei 2021

De gemeente Almere en Stichting Stad & Natuur Almere werken samen aan een verkenning voor een nieuwe voorziening in Almere Poort. Het doel is om inwoners van Almere Poort op een leuke manier iets te leren over de natuur en het milieu. Bewoners van Almere Poort, maar natuurlijk ook van daarbuiten.

Wat er precies komt, is nog niet besloten. U als bewoner mag hierover meedenken. We vinden het namelijk belangrijk dat het past bij de wensen en behoeften van de inwoners. Daarom willen we graag met u in gesprek. Dat doen we tijdens een digitale bewonersbijeenkomst. Deze is op dinsdag 25 mei van 19.00-20.30 uur.

Wat vragen we van u?
We willen weten wat u belangrijk vindt bij de keuze voor een nieuwe voorziening. Wat denkt u dat de bezoekers leuk zullen vinden? Hoe kunnen ze er het best iets leren over natuur, gezondheid en milieu?

We vinden het belangrijk dat iedereen tijdens de bewonersbijeenkomst zijn/haar mening kan geven. Daarom maken we gebruik van het programma Mentimeter. Als u zich aanmeldt, krijgt u meer informatie over hoe Mentimeter werkt. Ook krijgt u dan een link waarmee u in kunt loggen in de digitale bewonersbijeenkomst.

Over de nieuwe voorziening
Stichting Stad & Natuur Almere heeft op verschillende plekken in Almere al voorzieningen met een zogenaamde natuur- en milieu-educatieve functie. Dat zijn bijvoorbeeld Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, De Kemphaan en enkele kinderboerderijen.

We willen dat de nieuwe plek in Almere Poort past bij wat de stad belangrijk vindt. Daarom praten we met mensen die in Almere Poort wonen en werken. We zijn daar al mee begonnen en vertellen u tijdens de bijeenkomst wat anderen hierover gezegd hebben. Aan het einde van de bijeenkomst weten we wat u en andere bewoners belangrijk vinden. Dit nemen we mee bij het vervolg van het proces.

Doet u mee?
Wilt u meepraten op dinsdag 25 mei? Meld u dan aan door een e-mail te sturen met uw naam en wijk naar hhoekstra@almere.nl. Dit kan uiterlijk 23 mei. Heeft u vragen? Die kunt u stellen door een e-mail te sturen naar hhoekstra@almere.nl.

Graag tot 25 mei!