Het Vroege Vogelbos nieuws

Herfstfeest in het Vroege Vogelbos

16 september 2022

De bomen beginnen langzaam te verkleuren. De takken hangen vol met de laatste oogst van het jaar. Dieren maken zich op voor de winter. Kortom, de herfst is in aantocht. Samen met de Almeerse Wolunie, IVN Almere en het Eksternest viert Stad & Natuur de seizoenswisseling met een Herfstfeest in het Vroege Vogelbos. Op zondag 25 september van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Van pannenkoekenbakken tot pijl en boog schieten: er is voor jong en oud van alles te doen.

Het Vroege Vogelbos is een bijzondere locatie. Hier werden namelijk vijftig jaar geleden de eerste bomen van Almere aangeplant. Inmiddels is het Vroege Vogelbos uitgegroeid tot een van de meest gevarieerde bossen van Almere. Zo zijn er onder andere appel- en walnootbomen te vinden. Er valt in de herfst dan ook van alles te oogsten.

Appels en pannenkoeken

Op het Herfstfeest worden de versgeplukte appels geperst. Iedereen mag gratis proeven van dit overheerlijke appelsap. Wie iets meer spanning en avontuur zoekt, kan bij het IVN Almere met pijl en boog op een appel schieten. En sla vooral de Oerz foodtruck niet over, waar je de lekkerste pannenkoekjes kunt bakken. En opeten uiteraard!

Kinderactiviteiten

Voor kinderen zijn er diverse leuke workshops. Zo kunnen ze een vogelrestaurant maken of een bijenwaskaarsje rollen. Het hele gezin geniet van het kindertheater met Jannes de Groenteman, die bij zijn kraam van alles probeert te slijten aan de voorbijgangers. Verhalenverteller Roel vertelt een mooi verhaal over een lammetje dat zich verveelt, onder het hek doorkruipt en dan grote avonturen beleeft.

Demonstraties schapenhoeden

Het Vroege Vogelbos is ook de thuishaven voor de schapen van Stad & Natuur. Verschillende zeldzame schapenrassen begrazen rond de Schaapskooi en in de weides in het bos de reuzenberenklauw. Tijdens de demonstraties schapenhoeden laten herder en hond zien hoe zij de schapen van A naar B brengen. Ook kunnen de bezoekers deelnemen aan een leerzame paddenstoelenexcursie van de Buiten(w)eter. Bij de infokramen van de Almeerse Wolunie, het Eksternest en de imkers van Stad & Natuur zijn diverse producten te koop.

Praktisch
Vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen vraagt Stad & Natuur iedereen zoveel mogelijk met de fiets of met de bus te komen. Het vernieuwde busstation ‘t Oor is op loopafstand van het Vroege Vogelbos. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.stadennatuur.nl.