Het Vroege Vogelbos nieuws

Herfstwandeling in het Vroege Vogelbos

7 oktober 2020

Wie door het Vroege Vogelbos loopt, wandelt door bijna 50 jaar geschiedenis. In 1972 werd de eerste boom aangeplant. Nu is het één van de oudste en meest gevarieerde bossen in Almere, grenzend aan het Beginbos en het Kromslootpark. Het dankt zijn naam aan het tv-programma ‘Vroege Vogels’ van de VARA dat hier jarenlang is opgenomen.

In het bos kom je onder andere een poel tegen en waarschijnlijk ook de schapen: het Drents heideschaapFlevolanders en Shetland schapen. Als belangrijkste taak hebben de schapen het bestrijden van de reuzenberenklauw, die welig tiert in het Vroege Vogelbos en Almere. De kudde is dan ook het grootste deel van het jaar in de weides te vinden om zich tegoed te doen aan de vele berenklauw. De schapen eten de toppen van deze planten, zodat ze geen bloemen vormen en zaad verspreiden.

Door het bos lopen verschillende fiets- en wandelpaden. Bekijk ook eens de website van IVN Almere met veel leuke wandelroutes. Neem ook eens een kijkje in de IVN Bostuin, deze prachtige tuin wordt door vrijwilligers van het IVN onderhouden en is een klein paradijs. Daarnaast zijn er momenteel twee leuke speurtochten voor kinderen Speurtochten te koop: Lammetje Luit en Wolf in schaapskleren. Na afloop kun je bij het Eksternest binnen of buiten op het terras genieten van een drankje en een stuk huisgemaakte appeltaart!