Ooievaarsnest wordt weer Eksternest

Burgemeester Jorritsma heropende vrijdag 27 januari het theehuis in het Vroege Vogelbos in Almere Haven. De oude naam, het Eksternest, werd symbolisch door Hans Warrink, directeur Stad & Natuur, aan Triade terug gegeven. De locatie is nu ook geschikt voor vergaderingen en evenementen. 

Vergaderen, evenementen & trouwen
Toen  in 2009 door brand een deel van het pand werd verwoest, besloot  Triade bij de herbouw de diensten van het theehuis uit te breiden voor vergaderingen en evenementen. Patrick Juffermans, manager Horeca bij Triade vertelt: ’In Almere bleek er behoefte te zijn aan ruimtes voor vergaderingen en evenementen. Dit is bij uitstek een locatie om te vergaderen. Even buiten de sleur van alledag, inspirerend in het groen. Door de prachtige ligging in het Vroege Vogelbos leek ons dit  ook een prachtige trouwlocatie. Sinds mei mag er getrouwd worden. En hoe mooi is het dan als je kan trouwen, dineren en feesten op één locatie? ‘

Ooievaarsnest wordt Eksternest
In 2001 werden de educatieve activiteiten van Stad & Natuur vanuit het Vroege Vogelbos naar de Kemphaan verplaatst en de naam het Eksternest werd toen ook meegenomen. Het gebouw in het Vroege Vogelbos werd een horecalocatie  van Triade en kreeg de naam Ooievaarsnest. Hans Warrink: ‘De naam Eksternest bleef voor vele Almeerders verbonden aan de oude plek in het Vroege Vogelbos. Men kon niet wennen aan de naam op de Kemphaan.’ De naam het Eksternest ontstond doordat de polderwerkers, die vanuit dit gebouw de eerste bossen en het groen van Almere aanplanten, achter het gebouw in 1978 in een kleine populier het eerste Eksternest van Zuid-Flevoland zagen. Deze inmiddels monumentale boom staat er nog steeds. ‘Wij vonden de heropening een mooie gelegenheid om het gebouw de historische naam terug te geven,’aldus Hans Warrink. Het gebouw op de Kemphaan heet nu 'Stad & Natuur'.

Open dag
Op zaterdag 28 januari is er een feestelijke open dag, kijk hier voor meer informatie.