Het Vroege Vogelbos nieuws

Ontdek de mysterieuze wereld van nachtvlinders

4 juli 2024

In Nederland leven ongeveer 2400 soorten nachtvlinders. Ze hebben vaak prachtige namen, zoals gamma-uil, grote beer of wapendrager. Wie deze fascinerende diertjes wil spotten, moet in het donker op pad. Dat kan vrijdag 5 juli in het Vroege Vogelbos tijdens de Nachtvlindernacht, georganiseerd door Stad & Natuur. Een uitgelezen kans om het bos en zijn nachtelijke bewoners te ervaren!

Camouflage
De meeste nachtvlinders houden zich overdag schuil. Vaak hebben ze bruine of grijze vleugels met patronen die lijken op schors, bladeren of andere natuurlijke oppervlakten. Dat biedt ze een goede camouflage. Als de diertjes in het donker actief worden, kun je ze lokken met een lamp. Het kunstlicht trekt de vlinders aan.

Lamp en wit doek
Tijdens de Nachtvlindernacht neemt Patrick de Buiten(w)eter van Stad & Natuur de deelnemers mee op een boeiende reis door de mysterieuze wereld van nachtvlinders. Daarbij maakt hij gebruik van een lamp en een wit doek. Wanneer de vlinders op het laken gaan zitten, zijn ze goed te bekijken. Ondertussen vertelt de Buiten(w)eter van alles over hun unieke eigenschappen.

Goed om te weten
De Nachtvlindernacht start om 22.00 uur en duurt tot 00.00 uur. Startpunt is naast de Schaapskooi aan de Muiderweg 8 in Almere. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.