Het Vroege Vogelbos nieuws

Vrijwilligers gezocht: bèèèlangrijk werk tussen de schapen

6 mei 2024

Val jij ook niet in slaap van schaapjes tellen? En draai jij je handen niet om voor een buitenklus? Stad & Natuur zoekt een manusje van alles in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos (Muiderweg 8, Almere Haven). Stad & Natuur heeft ongeveer 100 schapen rondlopen in en rond het Vroege Vogelbos. De kudde helpt bij het bestrijden van de berenklauw en het begrazen van verschillende weides. Bekijk de vacature ook op de website van de VMCA en reageer via hun portaal of mail ons info@stadennatuur.nl

Voor de Schaapskooi in Almere Haven wordt een vrijwilliger gezocht die wil helpen met gevarieerde klussen. Van het verweiden van schapen, het helpen met bekappen van hoeven, het onderhouden van de schaapskooi en weides tot het voeren van de dieren. Voel jij je als een vis in het water tussen de schapen in de wei?

Wat ga jij doen als vrijwilliger bij de schaapskooi?
- Je helpt bij het verzorgen van de schapen
- Je ondersteunt de beheerder bij het onderhoud van het terrein rond de schaapskooi
- Je helpt bij verschillende klein onderhoud klussen

Wie ben je?
- Je hebt een hart voor dieren en de natuur
- Je deinst niet terug voor vieze handen en werkt gezellig mee
- Je bent enthousiast en werkt graag samen
- Je kunt goed zelfstandig werken.
- Je hebt minimaal 1 dagdeel per maand tijd om te assisteren. Het inwerken vindt plaats door de weeks.

Ken je iemand met wie je dit samen wil doen? Dat mag ook! Meld je dan samen aan.

Wat bieden wij je?

Een mooie plek in het groen om je vrijwilligers werk te doen waar elke dag anders is! Je wordt begeleid door de beheerder van de schaapskooi in het Vroege Vogelbos en je krijgt passende werkkleding. Je krijgt van ons een vrijwilligersovereenkomst waarin we de afspraken die we maken vastleggen. Je bent verzekerd tijdens het uitvoeren van je vrijwilligerstaken. Jaarlijks organiseert Stad & Natuur een kerstborrel waar alle vrijwilligers uitgenodigd worden.

Meld je aan via de website van de VMCA of mail naar [e-mailadres verborgen]. Wij zullen je vervolgens uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin we kennismaken. Voor vrijwilligerswerk bij Stad & Natuur vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag).