Stad & Natuur nieuws

De 5 leukste wandelingen van Almere

16 december 2020

Stad & Natuur zit op de prachtigste locaties in Almere, van Stadslandgoed de Kemphaan tot Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Op al deze locaties kun je prachtig wandelen. Wij selecteerden 5 wandelingen voor je, die geschikt zijn voor iedereen, van jong tot oud. Ook al zijn de locaties van Stad & Natuur gesloten tot 19 januari vanwege de corona-lockdown, toch kun je er prachtig wandelen. Hou je 1,5 meter afstand van niet-gezinsleden? En als het te druk is, kom dan op een later moment terug! 

Oog in oog met de schapen
Ontdek het Vroege Vogelbos, een van de oudste en meest gevarieerde bossen in Almere. Wandel rond de poel, geniet van de bijzondere bomen en wie weet sta je plotseling oog in oog met de schapen die hier een groot deel van het jaar grazen. Door het bos lopen verschillende fiets- en wandelpaden en voor de kinderen zijn er twee leuke speurtochten. Meer informatie...

Rondje langs apen en schapen
Wandelen over Stadslandgoed de Kemphaan verveelt nooit. Het stadslandgoed is het startpunt van verschillende routes. Of je nu 2 of 20 kilometer wil lopen, het landgoed biedt voor elk wat wils. Van een kort rondje langs de apen tot een halve marathon door het Almeerderhout. Trek snel je wandelschoenen aan en kom langs! Klik door voor deze wandelingen. 

Safari in eigen stad
Ga op ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied vol on-Nederlandse  natuur. Waterplassen, rietvelden en ruige grasvlaktes wisselen elkaar af en zijn een geliefde leef- en verblijfplaats voor tal van bijzondere vogelsoorten. Ook de kuddes edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen zijn niet te missen. Vergeet dus vooral je camera niet! Bekijk onze route-suggestie. 

Speuren door het Den Uylpark
Even lekker een frisse neus halen? Wat dacht je dan van het Den Uylpark in Almere Stad! Ook al kun je de kinderboerderij niet bezoeken, je kunt wel wandelen in het omliggende park en vaak lopen de dieren van de kinderboerderij buiten en zijn ze goed te zien. Wedden dat je langs plekjes komt die je nog niet eerder had ontdekt? Ontdek het park met onze tips

Wandelen door de Polder midden in de stad
Je kunt de kinderboerderij momenteel niet bezoeken, maar je kunt wel een korte wandeling maken van Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten. Je begint bij de Kinderboerderij en wandelt daarna een rondje door het groene Polderpark. Een leuke wandeling voor het hele gezin!