Stad & Natuur nieuws

Groen buitenleslokaal op Floriade geopend

28 april 2022

Stichting Stad & Natuur Almere, Stichting Nationale Boomfeestdag, Groen Als Een Service en vele andere partners, hebben op Floriade Expo 2022 samen een kavel ingericht als groen buitenleslokaal. Schoolklassen en gezinnen ontdekken er alles over het belang van bomen, biodiversiteit en bewegen. Op 26 april werd de kavel officieel geopend.

Kavel 46 is ingericht als groen buitenleslokaal. Natuur, natuurlijke materialen en natuurlijke elementen vormen de basis van het ontwerp. Centraal staan de thema's bomen, biodiversiteit en bewegen. Thema’s die stuk voor stuk een belangrijke bijdrage leveren aan een groene en gezonde stad.

Schoolreisjes
Met het doorknippen van het openingslint en in het bijzijn van een groot aantal genodigden openden twee vrijwilligers van Stad & Natuur de kavel officieel. Zij gaan het komende halfjaar verschillende lessen op de kavel verzorgen. Het buitenleslokaal is namelijk een ideale bestemming voor schoolreisjes naar Floriade. Tijdens de Expo verzorgen de partners op het kavel tachtig dagen lang een educatieve programmering voor schoolklassen.

Afwisselend programma
Tijdens schoolreisjes en in de weekenden en vakanties verzorgen diverse partners, waaronder de initiatiefnemers, de bijenvereniging, Almere City FC en Stichting NatuurWijs een afwisselende programmering voor schoolklassen en gezinnen. Ook daarbij draait alles om bomen, biodiversiteit en bewegen.

Activiteiten

Ook op eigen gelegenheid valt er op de kavel van alles te ontdekken. Zo is er een bomenbeleefpad met interessante weetjes over bomen en bossen. De buzzzhalte laat zien hoe bijen leven, welke rol ze spelen in de voedselproductie en wat het belang is van biodiversiteit. Spelletjes en beweegelementen dagen bezoekers uit om zelf in beweging te komen.

Samenwerking
Stichting Stad & Natuur is dé partner in Almere om de stad en de natuur met elkaar te verbinden. Stichting Nationale Boomfeestdag zorgt ervoor dat ieder kind in de basisschoolperiode een boom kan planten. Samen organiseren ze ieder jaar een Boomfeestdag in Almere, waarbij vele leerlingen een bomenfeest vieren. Assink Hout heeft het paviljoen gebouwd. De tuin en het pad zijn aangelegd door Boogaart en Groen Als Een Service. Samenwerkingspartners bij de programmering zijn onder andere Staatsbosbeheer, Talent In Opleiding, Almere City FC, IVN en Stichting NatuurWijs.