Stad & Natuur nieuws

Groen Flevoland Festival

20 september 2022

Om hun groene vrijwilligers te bedanken, organiseren de groene organisaties en de Provincie Flevoland vanaf vrijdag 7 oktober tot en met zondag 16 oktober het Groen Flevoland Festival. Een week vol leuke activiteiten op verschillende locaties. Zo kunnen de vrijwilligers deelnemen aan diverse excursies, lezingen en workshops.

Groen vrijwilligerswerk van onschatbare waarde
“Groen vrijwilligerswerk is voor ons van onschatbare waarde” vertelt Rebecca Wielink, één van de organisatoren. “Onze vrijwilligers maken Flevoland mooier. Als dank voor alle inzet organiseren we daarom deze week. Alle vrijwilligers hebben een persoonlijke uitnodiging in hun mail gekregen.

Voor elke (groene) interesse van de vrijwilligers is er wel een activiteit: struinen met een gids door de Stille Kern in het Horsterwold, een workshop storytelling, van alles ontdekken over de ringslang in Flevoland tijdens het keren van een broeihoop, druiven plukken op een biologische wijnboerderij, een workshop over de natuurinclusieve samenleving, op diverse locaties met een boswachter op zoek naar de bever en andere bewoners van Flevoland, zelf touw maken van brandnetels of een lezing over natuurvijvers. Er is keuze genoeg.”

Samen organiseren
Het Groen Flevoland Festival wordt georganiseerd door  het Flevo-landschap, IVN Flevoland,  Landschapsbeheer Flevoland, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, Natuurmonumenten Flevoland, provincie Flevoland, Staatsbosbeheer Flevoland en Stad & Natuur.