Stad & Natuur nieuws

Houd je goede voornemen vol

10 januari 2022

Zo halverwege januari sneuvelen veel goede voornemens. We beginnen heel enthousiast, maar helaas vallen we snel terug in ons oude patroon. Een populair voornemen is meer bewegen. In dit artikel geven we je vijf tips op dit voornemen wel vol te houden.

 

 1. Samen sta je sterker.
  Een bekende uitspraak. En niets is minder waar. Als je iets samen doet is het leuker en je kan elkaar helpen. Zit je er even doorheen? Dan kan de ander je weer oppeppen en zo samen weer verder gaan. Maak bijvoorbeeld een afspraak om één of meerdere keren per week samen te wandelen of fietsen. Of gebruik een app zoals Ommetje van de Hersenstichting. Met deze app kan je andere uitdagen om elke dag een bepaalt doel te behalen. Wie het meeste heeft gewandeld krijgt de meeste punten. Win jij deze week van je vrienden en familie?

 2. Maak duidelijke doelen
  Stel jezelf duidelijke doelen en schrijf ze op en hang het op waar je ze goed kan zien, bijvoorbeeld op een prikbord of op de koelkast. Maak de doelen niet te groot. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn, anders haak je snel af. Stel jezelf bijvoorbeeld het doel elke week minimaal één uur te wandelen. Alles wat je meer wandelt is mooi meegenomen. Deel je wandeling op social media met #wandeleenuurmetstadennatuur. Wie weet delen wij jouw wandelfoto op onze tijdlijn.

 3. Beloon jezelf
  Goed gedaan weer het doel behaald van deze week! Dat voelt toch goed? Je mag jezelf dan ook best eens een schouderklopje geven. Beloon jezelf soms ook eens met een cadeautje. Je kan het zo gek niet bedenken, van een extra koekje bij de koffie tot een kwartiertje extra lezen of misschien wil je wel iets kopen voor jezelf.

 4. Maak er een gewoonte van
  Wil je meer bewegen en schiet een wandeling er wel eens bij in? Maak er dan een gewoonte van door meer beweging in de dag te brengen. Je hebt het vast vaker gehoord “pak eens de trap in plaats van de lift”. Dat kan met meer dan alleen de lift. Loop bijvoorbeeld een extra keertje naar de keuken voor een extra glaasje water.

 5. Houd de score bij
  In de eerste tip schreven we al dat je de app ommetje kan gebruiken om jezelf en anderen uit te dagen. Dit kan je natuurlijk ook prima gebruiken voor jezelf om bij te houden hoeveel je gewandeld hebt. Een app zoals Runkeeper of Strava is ook handig om jouw afstanden bij te houden. Dat geeft toch een goed gevoel aan het einde van de week als je ziet hoeveel je hebt gelopen. Is het je niet gelukt? Niet getreurd, meer reden om de komende week meer te wandelen.