Stad & Natuur nieuws

Ontdek je Stad & Natuur in de kerstvakantie!

16 december 2020

Het zijn de donkere dagen voor kerst en ondanks de lockdown kun je ook in deze vakantie de natuur in en om je huis ontdekken met verschillende (digitale) acitiviteiten van Stad & Natuur. In dit nieuwsoverzicht vind je alle tips voor zowel thuis als rondom onze locaties. We hopen je in 2021 weer te mogen verwelkomen op één van onze locaties, bij een les of tijdens een activiteit. Voor nu veel plezier met bingo spelen, het online winterfestival bezoeken of met wandelen op bijvoorbeeld Stadslandgoed de Kemphaan!

Kerst op kinderboerderij Den Uylpark

Tijd voor het Winterfestival op zondag 20 december vanaf 16:00

Normaal gesproken organiseert Stad & Natuur voor Kerst een Winterfestival op Stadslandgoed de Kemphaan. Waarbij we vieren dat de winter begint. Uiteraard kan dat dit jaar niet. Maar als jullie niet naar ons kunnen komen, dan komen wij naar jullie met een online Winterfestival. We beginnen zondag 20 december met een winters verhaal voorgelezen door Gerard Poot met Alfred, de noorderlichtbengel! Daarna gaat Leonie van der Voort aan de slag met natuurlijke materialen en knutselt met jullie een mooie winterkrans, die de hele winter kan blijven hangen. En we sluiten af met de foute kerstliedjesdisco met DJ Kringloop, die langs onze locaties gaat. Dus haal je knutselspullen en foute kersttrui te voorschijn en zorg dat je klaar zit zondag 20 december om 16:00. Meer info vind je hier!
 

BINGO! Tijd voor kerst bingo

Heb jij al een kerstboom gezien? Of een ezel uit de kerststal? Ga op zoek naar kerst in en om je huis en scoor als eerste een volle bingo-kaart!

Koude Kerst Bingo

 

Kom lekker je benen strekken

Onze locaties blijven deze kerstvakantie gesloten, maar je bent van harte welkom op eigen gelegenheid een wandeling te maken! In het Vroege Vogelbos kun je bijvoorbeeld een winterse wandeling maken, of ontdek Stadslandgoed de Kemphaan. Wandel eens door het Polderpark en langs Kinderboerderij de Beestenbende, of ontdek het Den Uylpark waar ook Kinderboerderij den Uylpark is. Misschien zie je onderweg nog wel een schaap of een geit! En in de Oostvaarderplassen kun je ook verschillende wandelroutes lopen en op zoek gaan naar grote grazers, de overwinterende ganzen of misschien wel de zeearend. Genoeg te zien dus! Check alle routes hier!

Maak je eigen vette vogel vetbollen

Wil jij de vogels in en om je tuin de winter doorhelpen? Ga dan eens aan de slag met het maken van je eigen vetbollen. Verzamel wat oude theekopjes, vogelvoer en kokosolie en knutsel milieuvriendelijke vetbollen zonder plastic om op te hangen in je eigen tuin. Alle ingrediënten en de uitleg check je in onderstaand filmpje:

Houd een Stad & Natuur film(pjes) marathon

In 2020 hebben we toch vooral veel digitale avonturen beleefd! Check het Youtube account van Stad & Natuur voor alle filmpjes en organiseer een film marathon bij jou thuis!

Speel bingo met een winters tintje

Trek je warme winterjas aan, zet een muts op en ga naar buiten! Met behulp van deze bingokaart wordt een uitje dichtbij huis een stuk spannender. Ga op zoek naar wintergasten, thuisblijvers en een paar winterse essentials. Wie heeft er als eerste een volle kaart?

Buiten Beestjes Winter Bingo

 

Volg een digitale rondleiding over één van onze locaties

Mis jij de varkens van Kinderboerderij de Beestenbende ook zo? Of zou je graag wel weer eens in het Klokhuis van de glijbaan willen gaan? Wij ook! Gelukkig kun je via onderstaande filmpjes toch op afstand genieten van onze locaties!

 

Ontdek Stadslandgoed de Kemphaan

Kijk eens met andere ogen naar de Kemphaan. Op deze Bingokaart vind je 9 bijzondere plekken op het landgoed. Weet jij ze allemaal te vinden? Er is geen vaste route of volgorde, maar je ontdekt vast en zeker nieuwe plekjes. Deel je mooiste plekje via een foto met #ontdekjestadennatuur op Facebook of Instagram en maak kans op een prijs! Tip: kun je ze niet allemaal vinden, pak dan de plattegrond erbij, deze vind je hier. Veel speurplezier!

Bingo kaart speurtocht Stadslandgoed de Kemphaan

Leer meer over de bewoners van Kinderboerderij Den Uylpark

Mariska van Kinderboerderij Den Uylpark legt in een aantal leuke, korte vlogs wat meer uit over een aantal dieren op de boerderij! Je vindt alle filmpjes via de facebookpagina van Kinderboerderij Den Uylpark.

Kerstmuts varkentje Den Uylpark