Stad & Natuur nieuws

Wandelen saai? Zo maak je het een wandeling voor kinderen uitdagend!

22 april 2021

5 spelletjes tijdens een wandeling

Wandelen saai? Helemaal niet! Met een af en toe een spelletje tussendoor maak je een wandeling voor kinderen een stuk aantrekkelijker. Wat dacht je bijvoorbeeld van boomtikkertje of een potje natuurbingo? Wij hebben de 5 leukste wandelspelletjes voor je op een rij gezet. Je kunt op verschillende plekken in Almere ontzettend leuk wandelen! Kijk hier voor onze wandeltips: https://www.stadennatuur.nl/stad-en-natuur/nieuws/de-5-leukste-wandelingen-van-almere.html

Boomtikkertje
Ieder kind houdt een boom vast, behalve de tikker. De kinderen verwisselen van boom en op dat moment mag de tikker proberen een ander kind te tikken. Wie als eerste af is, wordt de volgende tikker.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Dit spelletje is erg simpel, maar ook erg leuk. Zeker als je het buiten speelt. De natuur is vol kleuren en details, maar die zie je vaak alleen als je écht goed kijkt. Met dit spelletje bekijk je de natuur met andere ogen. Speel mee en laat je verrassen!

Blindemannetje
Doe het kind een blinddoek om en laat een ander kind of ouder het kind door het bos leiden. Spannend! Want wat kraakt er daar plotseling onder je voeten? Wat hoor je daar voor geluid in de verte? Een spelletje waarbij je alle zintuigen gebruikt. Tip: laat onderweg ook eens een boomschors voelen of een bemoste stam. Kun jij raden wat het is?

Hutten bouwen
Bouw een hut in het bos, door takken te verzamelen en deze tegen een boom aan te zetten. Het dak maak je van afgevallen bladeren. Of laat de kinderen een hutje maken voor een bepaald dier of voor een kabouter!

Natuurbingo
Download de voorjaars-bingokaart van Stad & Natuur en vind alles in de Almeerse natuur. Wie heeft als eerste zijn kaart helemaal vol? 

Lentekriebels bingo