Wandelen bij de Oostvaardersplassen Almere

Wandelen in de wilde natuur
17°C

Wandelen bij de Oostvaardersplassen Almere

De wilde natuur in

Ga op ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied vol on-Nederlandse natuur. Waterplassen, rietvelden en ruige grasvlaktes wisselen elkaar af en zijn een geliefde leef- en verblijfplaats voor tal van bijzondere vogelsoorten. Ook de kuddes edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen zijn niet te missen. Vergeet dus vooral je camera niet! Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is het ideale startpunt om dit unieke gebied op eigen houtje te verkennen. De wandelroutes op deze pagina zijn gratis te downloaden en te gebruiken via de apps, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs. 

Almere heeft veel mooie gebieden om heerlijk te wandelen. Voor vijf van onze locaties hebben we een overzicht op de website gemaakt met mooie wandelroutes. 

Uilenroute

Wandel de Wijze Uilenspeurtocht, deze start bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Deze is 1 kilometer lang en elke dag te doen, zonder dat daar materialen voor opgehaald hoeven te worden. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon en een beetje nieuwsgierigheid. Aagje de Uil neemt je mee op pad!  Kijk hier voor meer info.

 

Audiotour Ode aan het landschap

Wandel de gratis audiotour Ode aan het Landschap (7,5 km). Tijdens deze wandelingen beleef je de ruigte van de Oostvaardersplassen en met een beetje geluk zie je in de verte de edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen op de vlaktes grazen. Wie weet spot je ook nog wel een zeearend!

Hans Prins route

De echte die-hards wandelen de Hans Prins Route met een afstand van 20 kilometer! De wandeling start bij het Natuurbelevingcentrum en gaat ook langs de Lepelaarplassen.

Wandelen en fietsen door Nationaal Park Nieuw Land

Er zijn nog veel meer wandel- en fietstochten langs en door de Oostvaardersplassen. Check deze allemaal op de website van Nationaal Park Nieuw Land