Den Uylpark nieuws

Crowdfunding konijnenhok 'Flappen voor flappie' van start

6 april 2021

Bij Kinderboerderij Den Uylpark start vanaf 6 april een geldinzamelingsactie voor een luxe konijnenverblijf voor de konijnen! Er is minimaal € 750,00 nodig voor het verblijf met buitenhok. Omdat de Kinderboerderij vanwege de sluiting door corona inkomsten misloopt, hoopt ze op deze manier toch voldoende geld bij elkaar te krijgen.  

Via onderstaande qr-codes te scannen of door op uw mobiele telefoon te klikken op de bedragen kom je op een tikkie uit van €1,00, € 2,50, € 5,00 en € 10,00.

Als u een zelfgekozen bedrag over wilt maken, dan kan dat via: 
Stichting Stad en Natuur Almere
NL30 RABO 0121 9091 15
o.v.v. Den Uylpark

 
Tekst gaat verder onder de qr-codes.

Beheerder Mariska Oostland legt uit waarom er een nieuw verblijf nodig is: ‘Onze konijnen staan momenteel deels binnen en deels buiten. De ruimte in de stal is eigenlijk nodig voor onze schapen, geiten en varkens, daarom willen we graag een nieuw buitenverblijf maken. Bovendien is het veel leuker voor de konijnen om lekker in de buitenlucht te zijn, omdat we dan het hok kunnen combineren met een ren. We starten daarom op 6 april met de actie ‘Flappen voor flappie’. We zijn al een tijdje gesloten vanwege corona en hebben nu geen inkomsten zoals door de verkoop van eieren en de giftenpot wordt ook niet gevuld. Ook kunnen we geen activiteiten organiseren zoals ons Lentefeest waarbij de schapen geschoren worden, waar we normaal gesproken geld voor zoiets zouden kunnen inzamelen. We proberen nu via qr-codes aan onze hekken geld in te zamelen, door deze te scannen kom je uit bij een tikkie voor € 1,00/2,50/5,00/10,00. De komende tijd volgen er nog wat leuke acties. Zo hebben we samen met de Almeerse Wolunie een leuk breipakketje samengesteld waarmee je met de wol van onze eigen schapen een knuffelkonijntje kunt breien, je hoeft alleen maar recht te kunnen breien! Ook hebben we met de nabijgelegen supermarkt Plus van Ommen Muziekwijk geregeld dat we in het derde kwartaal het goede doel zijn waarvoor mensen hun statiegeldbonnetje kunnen inleveren.’

Nagenoeg alle konijnen op de Kinderboerderij zijn zogenaamde herplaatskonijnen. Stad & Natuur fokt niet met konijnen, maar krijgt bijna wekelijks konijnen aangeboden, waar mensen om de een of andere reden niet meer voor kunnen zorgen. Tegen een financiële vergoeding van de kosten, nemen wij het konijn over en proberen er een nieuw huisje voor te vinden.  Sommige konijnen blijven op de Kinderboerderij, hierbij wordt altijd gekeken of de konijnen goed in de bestaande groep passen.

Wie wil doneren voor het konijnenverblijf kan bij de Kinderboerderij op het informatiebord een qr-code scannen voor een tikkie van €1,00, €2,00, € 5,00 of €10,00. Deze qr-codes zijn ook te vinden op de facebookpagina en de website van Stad & Natuur. Er is minimaal € 750,00 nodig, als er meer geld wordt ingezameld, dan kan er bijvoorbeeld een mooiere buitenren bij komen.