Jonge acteurs en dansers spelen sterren van de hemel tijdens Nacht van de Nacht

Vele gezinnen genoten van het sprookje Rapunzel dat zich afspeelde langs een schaars verlicht pad met fakkels door het donkere bos. Ook de nieuwe Zintuigenroute voor volwassen werd goed ontvangen.
Nieuw dit jaar was de online kaartverkoop vooraf, waardoor de Rapunzelroute helemaal uitverkocht was. Hier vertolkten de dansers van danscentrum Jouetta en de acteurs van Theaterschool Almere de scenes uit het sprookje Rapunzel. Langs de Zintuigenroute vertelde een boswachter over de nachtdieren, verhalenverteller Rudolf Roos bracht een mooi verhaal, er was een klankschalenconcert en yoga in het donkere bos. Al met al is de schatting dat er zo'n 2500 bezoekers zijn geweest op deze avond.

De Sterrenwacht kon dankzij het heldere weer goed de sterrenhemel aan de bezoekers laten zien via de opgesteld telescopen. De harpiste liet mooie klanken horen in de sfeervolle Schaapskooi. Ook de Almere Jungle had een activiteit georganiseerd, Jungle by night. Verder kon je bij Fun Forest nachtklimmen. En natuurlijk waren beide restaurants en het buitencentrum van Staatsbosbeheer geopend.
Stad & Natuur Almere wil bezoekers deze avond laten genieten van het donkere bos, waarbij je andere zintuigen gebruikt dan in het licht. De schoonheid van het donker en bewustwording ten aanzien van lichthinder staan voorop bij dit evenement. Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.