De Oostvaarders

Het laatste nieuws

Oostvaarders Foodtruck geopend
14 februari 2024 - Elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00 uur is de Oostvaarders Foodtruck geopend!
Tijdelijke sluiting Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
8 januari 2024 - De verbouwing van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders gaat een volgende fase in: deze week sluit de bovenverdieping, Paviljoen de Oostvaarders blijft nog open t/m zondag 14 januari. Vanaf 15 januari sluit het hele gebouw voor bezoekers. 
Winterafsluiting delen Oostvaardersbos en Kotterbos
5 januari 2024 - Vanaf 8 januari zijn delen van het Oostvaardersbos en het Kotterbos afgesloten om te dienen als winterrustgebied voor de dieren. Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders blijft bereikbaar.
Bouwwerkzaamheden en bezoek kerstvakantie
14 december 2023 - De bouwwerkzaamheden bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders zijn in volle gang, maar je bent er van harte welkom richting Kerst én in de kerstvakantie.
Officiële start uitbreiding Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
3 november 2023 - De Almeerse kant van de Oostvaardersplassen is onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en trekt steeds meer natuurliefhebbers. Dit vraagt om meer faciliteiten, daarom wordt het Natuurbelevingcentrum uitgebreid.
Nieuw: het Footprint Fest in het Kotterbos
12 oktober 2023 - Zaterdag 14 oktober organiseert Stad & Natuur samen met Staatsbosbeheer het Footprint Fest in het Kotterbos. Dit evenement staat helemaal in het teken van duurzaamheid!
Uitbreiding Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
5 september 2023 - De komende tijd vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum. Blijf op de hoogte.
Tijdelijke tentoonstelling 'Oostvaardersplassen 120.000 jaar geleden'
15 augustus 2023 - 120.000 jaar geleden was hier een subtropisch klimaat en liep de bosolifant, een kolos van meer dan vier meter hoog, rond. Botten van deze dieren zijn te zien bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.
Wegafsluiting vanaf de A6 afrit 8
22 mei 2023 - Vanaf 22 mei t/m 14 juli is de Buitenring dicht tussen op- en afrit 8 van de A6 en de rotonde Oostvaardersbosplaats. De activiteiten van Stad & Natuur bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders blijven bereikbaar!
Openstelling Oostvaarderbos en Kotterbos
29 april 2023 - Vanaf 29 april gaan aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen het Oostvaardersbos en Kotterbos grotendeels open. De Driehoek is nog afgesloten.
Winterafsluiting
5 januari 2023 - Tijdens de wintermaanden is een deel van het bos rustgebied voor de dieren uit de Oosvaardersplassen. Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders blijf bereikbaar.
Festival LOF terug bij Oostvaardersplassen Almere
15 augustus 2022 - Het mindfulnessfestival LOF is op 27 augustus weer terug bij Oostvaardersplassen Almere. Dit jaar pakt het festival extra groot uit met meerdere areas rondom het natuurgebied met verschillende workshops en activiteiten en een festivalplein ...