Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Bewoners kiezen lekkerste appels voor boomgaard

5 december 2017

Bewoners kiezen lekkerste appels voor boomgaard

Op woensdag 6 december wordt in het Cascadepark in Almere Poort een boomgaard aangeplant bestaande uit 50 grote appelbomen. Met dit initiatief willen Stad & Natuur en de Gemeente Almere het jongste stadsdeel van Almere verder vergroenen.

Die vergroening is hard nodig aldus Joyce Grobben van Stad & Natuur: "Want ondanks de fraaie ligging tussen het Pampushout, het Kromslootpark en het IJmeer is er nog maar weinig mooie natuur in Poort. Er wordt nog volop gebouwd en het aanwezige groen is nog lang niet volwassen. De appelboomgaard is één van de projecten die daar verandering in gaat brengen."
Stad & Natuur wil alle generaties Almeerders laten kennismaken met de Almeerse natuur. Door in alle Almeerse stadsdelen plekken te creëren waar iedereen die natuur kan beleven, worden bewoners nauwer betrokken bij hun woonomgeving en hun medebewoners. Want juist op groene plekken zoals parken, openbare tuinen en de nieuwe boomgaard ontmoeten mensen elkaar tijdens een wandeling, een fietstocht of een picknick. Juist op groene plekken ontstaat samenhang in de buurt.
De appelboomgaard wordt aangelegd naast gebouw het Klokhuis en zal vrij toegankelijk zijn voor bezoekers. Opvallend detail: de bewoners van Poort mochten tijdens een proefmiddag in september zelf bepalen welke appelrassen zij het lekkerst vonden. De top-3 van die smaaktest wordt woensdag aangeplant.