Stad & Natuur nieuws

De 5 beste Moederdagtips in de Almeerse natuur

2 mei 2023

Zin om met Moederdag met het hele gezin iets leuks te gaan doen? Denk dan eens aan een familie-uitstapje in de Almeerse natuur. Want daar valt voor jong en oud van alles te beleven én te ontdekken. Wij geven je de 5 beste tips om er zondag 14 mei z’n allen gezellig op uit te gaan. Inclusief slimme bonustip!

1: Lentefeest bij Kinderboerderij Den Uylpark
Vier Moederdag dit jaar tussen de dieren en kom naar het Lentefeest bij Kinderboerderij Den Uylpark. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er voor jong en oud allemaal leuke activiteiten. Kijk naar het schapenscheren, maak met z’n allen een groot kunstwerk en ga samen op de foto in de photobooth. Ook kunnen de kinderen nog een mooie knutsel maken voor mama of oma. De toegang is gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

2: Dagje strand & duinen

Voor het strand en de duinen hoef je in Almere nooit ver te reizen. En op Moederdag staan er op het Almeerderstrand en in Almere Duin twee superleuke activiteiten op het programma. Zoals de allereerste muziekwandeling van dit seizoen. Wandel onder leiding van een echte natuurgids gezellig mee met je (schoon)moeder of oma over het Almeerderstrand en laat je onderweg verrassen door miniconcertjes klassieke muziek. Dubbel genieten dus! Er zijn wandelingen om 11.00 en 11.30 uur; vergeet niet van tevoren even te reserveren. Meer informatie vind je hier.

Of ga met z’n allen op ontdekkingstocht in de duinvallei in Almere Duin. Dé plek om samen met onze Buiten(w)eter waterbeestjes te zoeken. Hij kan je ook alles vertellen over andere kriebelbeestjes op de grond, in het gras en in de bomen. Bovendien organiseert StrandLAB Almere vandaag een heel bijzondere expeditie door Duin. Verschillende buurtbewoners stellen hun huiskamers open voor kunstenaars en andere creatieve makers. Wandel langs acht verschillende locaties, die helemaal in het teken staan van Moeder Aarde – hoe kan het ook anders op Moederdag?

3: Moederdagontbijt met uitzicht

Wil je jouw moeder dit jaar verrassen met een écht origineel cadeau? Denk dan eens aan een feestelijk Moederdagontbijtje met uitzicht op de Oostvaardersplassen. Paviljoen de Oostvaarders heeft voor Moederdag een heerlijk ontbijt samengesteld, met onder meer een bagel met roomkaas en zalm, een suikermuffin en een verrukkelijke smoothie. Reserveer snel een tafeltje en beleef deze Moederdag de prachtige natuur van de Oostvaardersplassen met ál je zintuigen!

4: Moederdaglunch bij het Eksternest
Ben je niet zo’n vroege vogel? Voor een heerlijke Moederdaglunch neem je jouw moeder gezellig mee naar theehuis Het Eksternest. Je vindt het theehuis op een unieke locatie, midden in het Vroege Vogelbos. Het menu is zoveel mogelijk biologisch. En voor de kinderen is er binnen een klein speelhoekje. Het Eksternest is een sociale onderneming van Triade. Er werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking. O ja, neem na de lunch ook even een kijkje bij de Schaapskooi. Dit voorjaar zijn er weer een heleboel lammeren geboren!

5: Borrel op de Kemphaan
Bij het Familie- en Pannenkoekenrestaurant op Stadlandgoed de Kemphaan kun je niet alleen terecht voor de heerlijkste pannenkoeken. Het is ook een geweldige plek voor een borrel met de lekkerste hapjes en drankjes. Vanaf het overdekte terras aan het water heb je een schitterend uitzicht over het Stadslandgoed. En voor de kids is er binnen én buiten een speelhoek. Kom je deze Moederdag ook gezellig langs?

Bonustip!
Wil je na je ontbijt, lunch of borrel nóg meer genieten van de Almeerse natuur? Dan combineer je die toch gewoon met een wandeling? Rond de Oostvaardersplassen, in het Vroege Vogelbos en op de Kemphaan kun je kiezen uit tal van korte en lange(re) routes. De mooiste wandelingen hebben we hier alvast voor je op een rijtje gezet.