Onderwijs nieuws

Ons jaarprogramma voor schooljaar 2023-2024 is live!

30 mei 2023

Een grote groep leerkrachten in het Almeerse basisonderwijs bezocht afgelopen donderdag de speciale aanbiedersmiddag om alvast kennis te maken met het lesaanbod 2023-2024 Van Stad & Natuur. De leerkrachten kregen diverse presentaties voorgeschoteld in ons prachtige gebouw op de Kemphaan en wandelden door het Zintuigenbos langs aanbieders. Er is volop inspiratie opgedaan tijdens deze ‘speeddates’!

Programmaboekje 2023-2024

Het eerste programmaboekje is ook aan hen uitgereikt. Alle Almeerse scholen zullen dit boekje deze week ontvangen per post. Het is ook hier in te kijken. Wij hopen met ons jaarprogramma te inspireren om Almeerse leerlingen komend schooljaar te laten leren in en over de natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Van fossielen tot Buiten(w)eter

Wist je dat vorig jaar bij ons / bij onze aanbieders maar liefst 26.000 Almeerse schoolkinderen over de vloer gekomen zijn? De les ‘de geheimen van stenen en fossielen’ werd massaal bezocht! Het beviel zo goed, dat we deze les komend jaar weer in ons aanbod hebben. Ook onze Buiten(w)eter is een enorm succes. Zowel op locatie als op school. Onze eigen boswachter kan zelfs niet meer normaal over straat en wordt herkent door leerlingen.  

Van grond tot mond

Komend schooljaar vind je iets bijzonders in ons jaarprogramma, namelijk ‘ van grond tot mond’. Deze leslijn neemt leerlingen mee door het proces van de bodem naar het bord en weer terug de bodem in. Leerlingen onderzoeken alles over eten, planten, verzorgen, voedselverspilling en gaan zelf op bezoek in de supermarkt om de hoek. Dit programma is tot stand gekomen vanuit het project Duurzaam Door Flevoland.

Lesactiviteiten op school

Ook op school was het aanbod van Stad & Natuur populair, bijvoorbeeld met onze leskisten, materiaalpakketten en gastlessen. Dit aanbod hebben we dan ook flink uitgebreid. Zodat, ook als je niet weg kan, je in de klas aan de slag kunt met natuur- en duurzaamheidseducatie.  

Het complete jaarprogramma en aanmelden

Het complete jaarprogramma voor schooljaar 2023-2024 is hier te vinden: https://www.stadennatuur.nl/leer/primair-onderwijs/direct-inschrijven.html

Vanaf dinsdag 30 mei kunnen lessen op locatie, materiaalpakketten, leskisten en gastlessen geboekt worden. De pagina biedt allerlei zoekmogelijkheden: op thema, op locatie of op groep. Toch nog vragen of inloggegevens kwijt? Bel naar 036 547 50 50 of mail naar educatie@stadenatuur.nl.